Zápasové menu

Vyrovnaný zápas kališníkům bohužel body nepřinesl. Hráči Stadionu vzdorovali Jihočechům statečně, a to se promítalo i ve skóre, které bylo po druhé části 4:4. Poslední třetina se však vydařila více hostům a Motor si nakonec po výsledku 6:4 odváží vítězství.

NADS3

4:6

2:2, 2:2, 0:2

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice

Branky a nahrávky: 8. Strejček (Voženílek, Kadlec), 17. Korkiakoski (Voženílek), 22. Klejna (Marcel, Jánský), 35. Kangas (Marcel, Jícha) - 2. Holec, 16. Kloz (Lytvynov, Endál), 28. Christov (Kloz, Doležal), 40. Doležal (Kloz), 43. Suchánek (Pýcha), 56. Babka (Prokeš). Rozhodčí: Petružálek, Wagner – Hejl, Maštalíř. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1276. Střely na branku: 36:26. Zblokované střely: 17:13. Vhazování: 28:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6.

HC Stadion Litoměřice: Škorpík – Marcel, Klejna, Jebavý, Gaspar, Mlčák, Strejček, Baláž – Kadlec, Korkiakoski, Voženílek – Helt, Jícha, Jánský – Brabenec, Vitouch, Kangas – Havelka, Morong, Štohanzl.

ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Pýcha, Suchánek, Vydarený, Svach, Lytvynov, Allen – Babka, Šimánek, Beránek – Novák, Gilbert, Endál – Michnáč, Kloz, Doležal – Christov, Prokeš, Holec – Venkrbec.

Už na počátku zápasu byli diváci svědky prvního gólu. V čase 1:29 si Miroslav Holec najel na pravý kruh, odkud nikým nebráněn vypálil do pravého růžku Škorpíkovy svatyně. Chvíli po této situaci se sám na bránu vydal Doležal, ovšem jeden z domácích beků ho dokázal včas zastavit.

Kališníci se nenechali obdrženým gólem rozhodit a v 7. minutě vyrovnali. Jan Strejček se krátce za hranicí pásma napřáhl a vyslal dělovku za Strmeně. Využil tak první početní výhodu Stadionu.

V čase 15:19 si Motor vzal své vedení zpět. Po vyloučení Marcela se svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka bránili ve čtyřech. Bývalý hráč Litoměřic Jan Kloz vystřelil z hranice levého kruhu a domácí brankář na kotouč nedosáhl.

Vedení Budějovic netrvalo příliš dlouho. Na konci 17. minuty si mezi kruhy najel Markus Korkiakoski, oblafnul hostujícího gólmana a bekhendem zasunul kotouč do sítě.

Druhá perioda začala přesilovkou domácího celku, kterou hokejisté Stadionu znovu využili. První gól v letošní sezoně vstřelil František Klejna, jenž vypálil od modré pod Strmeňovu lapačku.

V čase 27:44 Jihočeši vyrovnali. Vít Christov obdržel kotouč na pravou stranu brankoviště a našel volnou skulinu ve svatyni domácích. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel. Ve 35. minutě se opět v přesilové hře prosadil Kristian Kangas, který vyšátral nepokrytý kotouč v brankovišti.

Budějovičtí se ale nenechali zahanbit a těsně před koncem druhé třetiny opět vyrovnali. Zdeněk Doležal se utrhl ve středním pásmu, najel si před Škorpíka a z mezikruží poslal kotouč přesně pod víko.

Na začátku poslední části se skóre měnilo znovu, opět pro Jihočechy. Pavel Pýcha vypálil od modré lajny a jeho střelu tečoval za litoměřického gólmana Jakub Suchánek. Budějovická jízda pokračovala i dále. V 56. minutě Jakub Babka vystřelil křižmo k levé Škorpíkově tyči, kde byla mezera. Poprvé tak zvýšil na dvoubrankový náskok, který hosté udrželi až do konce.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Odehráli jsme dobré utkání, bohužel nebereme žádný bod. K našemu výkonu nemám žádné výhrady. Poslední dobou prohráváme zápasy o jednu nebo o dvě branky. V této nadstavbové skupině jsou zápasy velmi těžké a my občas máme problémy s výškou a váhou. České Budějovice jsou kandidát na postup do extraligy a my jsme s nimi drželi šedesát minut krok.

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): Měli jsme výborný vstup do zápasu, ale trápí nás zbytečné útočné fauly a dnes i špatná oslabení, jenž vrátila našeho soupeře do zápasu. Trvalo nám dlouhou dobu, než jsme se pořádně rozjeli. Od druhé třetiny jsme již byli lepším týmem a pomohli si v přesilovkách.