29. 11. 2019 | Martina Kramerová

S jistotou osmičky do Kadaně! Přiveze Stadion "povinnou" výhru?

Stadion si vítězstvím nad Chomutovem definitivně zajistil účast v první osmičce Chance ligy po základní části. Teď vyráží do Kadaně, kde chce získat další důležité body v boji o co nejlepší příčky tabulky. V zádech má triumf proti Pirátům i bilanci z minulé vzájemné bitvy. Naposledy totiž kališníci Trhače srazili výsledkem 4:2. Přivezou si výhru i ze soupeřova ledu?

Údaje po
26. kole

16. místo (11 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (51 bodů)
46:122
Skóre
97:68
Roman Chlouba (8+10)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Voženílek (10+19)
Roman Chlouba (8 gólů)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec (12 gólů)
Jakub Trefný (1+12)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Marcel (9+7)
Jakub Neužil (89,92 %)
Adam Wolf (86,36 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Škorpík (93,55 %)
Adam Beran (92,21 %)
Kadaň – Třebíč 1:3
Poslední utkání
Litoměřice – Chomutov 8:3

Po triumfu nad Piráty leží před kališníky další meta. Tříbodovým ziskem s Chomutovem si sice pojistili účast v první osmičce soutěže po základní části, přesto chtějí ještě urvat co nejvíc a vybojovat co nejlepší pozici do dalších zápasů.

I když Litoměřičtí zavítají na půdu poslední Kadaně jako jasný favorit, budou se mít co ohánět, aby odjeli s body. Trhači sice prozatím dokázali vyhrát pouze tři zápasy a ve zbytku duelů museli kousat prohru, svým protivníkům však umí pořádně zatopit.

4
Tolik kol před koncem základní části si Stadion zajistil umístění v první osmičce.

O triumf oloupili Jihlavu (2:1), Porubu (3:2) a Sokolov (4:3). Benátkám vzdorovali do prodloužení a Chomutovu dokonce až do nájezdů. Jinak severočeský klub zapisoval prohru za prohrou. Největší direkt dostal od Frýdku (0:8), Přerova (0:7) nebo Motoru (1:7). Bez bodu odjel i z Kalich Areny, kde padl 4:2. O výhru Stadionu se postarali Voženílek, Korkiakoski, Kukla a Jícha.

Kadaňští prozatím vstřelili jen 46 branek, na tomto čísle se nejvíce podíleli Roman Chlouba a František Wágner. První z nich vsítil osm a druhý sedm gólů. Chlouba je s bilancí 8+10 nejproduktivnějším hráčem týmu. Druhou příčku zaujímá obránce Jakub Trefný (1+12).

122 puků už však zapadlo do klece Trhačů. Právě přes dobrou produktivitu v ofenzivě by mohla vést cesta k vítězství. A Stadion má v útočných řadách co nabídnout. Vždyť Daniel Voženílek patří k nejlépe bodujícím hokejistům celé soutěže. V posledních zápasech vylepšil své brankové skóre i dvanáctigólový Martin Kadlec, jenž je nejlepším snajprem mužstva. Výborně si vedou také Peter Jánský a Vojtěch Střondala nebo obránce Patrik Marcel.

Jak se kališníkům povede? Vylepší letošní bilanci o další vyhraný zápas? Bitva s Trhači začíná v 17:00. Pokud nemůžete být přímo u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.