5. 10. 2019 | Filip Hulín

Rozhodla třetí třetina, měl jasno Vitouch. Moje góly? Krásný pocit

Stadion nedal v sobotní podvečer Třebíči šanci a udolal soupeře z okraje Vysočiny čtyřmi góly. Na triumfu měl velkou zásluhu i útočník David Vitouch, který přispěl dvěma trefami. Ty pro něj navíc byly prvními v Chance lize. ,,Byl to dobrý zápas, ve druhé třetině jsme hráli hůř v obraně, ve třetí části jsme se ale zlepšili a utkání rozhodli,“ zhodnotil utkání mladý forvard.

Litoměřice dokázaly vynulovat Horáckou Slavii Třebíč a získali další body do tabulky, ve které se momentálně nacházejí na čtvrtém místě. Úvodní branku utkání zaznamenal Matěj Beran, další zásah přidal Korkiakoski. O další dvě trefy se postaral David Vitouch. Stadion tak po přesvědčivém průběhu zvítězil nad Horáky 4:0.

Proto nemohl dvougólový Vitouch utkání zhodnotit jinak než pozitivně. ,,Byl to dobrý zápas, ve druhé třetině jsme hráli hůř v obraně, ve třetí části jsme se ale zlepšili a utkání rozhodli,“ uvedl.

11:14
Takovou minutáž měl David Vitouch v zápase s Třebíčí, ve kterém vstřelil dvě branky.

Mladý útočník také prozradil, kdy se jeho týmu definitivně podařilo zlomit odpor soupeře. ,,Rozhodla třetí třetina, když jsme dali dva góly, tak jsme se uklidnili a utkání dovedli do vítězného konce,“ řekl mladý snajpr.

Hodně pomohla i využitá přesilovka. ,,Přesilovky jsme trochu změnili, makali jsme na nich na tréninku. Teď si myslím že je to lepší, protože konečně dáváme i góly,“ přiznala litoměřická dvaačtyřicítka.

A nezapomněla ani popsat situace, které vedly k jeho dvojnásobnému zápisu do statistik. ,,Při prvním gólu jel Peter Jánský po pravém mantinelu a nahrál mi kotouč před branku, já jen nastavil hokejku a brankáři to šlo mezi nohy. U druhého gólu Matěj Beran vystřelil, puk se odrazil před bránu a já do toho ze vzduchu plácnul,“ popsal své premiérové trefy Vitouch.

Ze svého příspěvku k tříbodovému zisku měl velkou radost. „Jsem moc rád, že to tam konečně spadlo. Navíc dvakrát. Krásný pocit," rozplýval se.

Teď už ale musí přepnout na další zápas, Stadion totiž už v pondělí zavítá na led Pirátů z Chomutova. ,,Hráli jsme s nimi v přípravě, jednou jsme vyhráli a jednou prohráli. Když do toho půjdeme naplno a navážeme na zápasy před Přerovem, tak vyhrajeme,“ uzavřel Vitouch.