15. 2. 2024 | Kateřina Kubatková

Dorost ovládl základní část! Do nadstavby postoupila i juniorka

Dvě nejstarší kategorie litoměřické mládeže mají za sebou postup do nadstavby. Zatímco juniorka obsadila ve své skupině druhou příčku, dorost byl první a v celé sezoně zatím prohrál jen dvakrát. Oba týmy nyní čeká deset zápasů, ve kterých si zahrají o účast v bojích o postup do vyšších soutěží.

Junioři

Základní část sezony se juniorům vydařila a v konečném pořadí obsadili druhou příčku tabulky, což jim zajistilo účast v nadstavbě. Postup do nadstavby soutěže byl náš základní cíl, který jsme splnili, i když jsme zbytečně ztratili některé zápasy. Odrazit se ale můžeme od klíčových výher s Ústím či Mostem, ty byly rozhodující pro postup, v těchto zápasech jsme ukázali sílu," okomentoval výsledek základní části hlavní trenér juniorů Ondřej Hříbal.

V nadstavbě se litoměřická juniorka utká s Mostem, Letňany, Hvězdou Praha, Karlovými Vary B a Kláštercem nad Ohří. Kališníci se všemi soupeři odehrají dvě utkání. Vítězové nadstavbových skupin zakončí sezonu bojem o postup do Ligy juniorů. Soupeři do nadstavby jsou všichni kvalitní, zde už si nemůžeme vybírat. Jsou silní, ale věřím, že můžeme uspět. Do další části postoupí pouze vítěz skupiny. Do karet nám můžou hrát předchozí zkušenosti, pouze s Hvězdou Praha jsme se ještě neutkali, ale máme k dispozici videa," zhodnotil hlavní trenér juniorky nadcházející soupeře a řekl, jaký mají Litoměřičtí cíl.

Ondřej Hříbal, hlavní trenér juniorů

„Cíl do nadstavby je jasný, chceme se porvat o postup. Na nic jiného nemůžeme myslet, dáme do toho vše.“

Kompletní rozpis zápasů nadstavbové části Regionální ligy juniorů naleznete zde.

Dorost

Dorostu se základní část vydařila skoro nejlépe jak mohla. V celé sezoně prohrál pouze dvakrát se Slaným a v tabulce mu tak patří první místo. „Už na začátku sezony jsme si s v šatně stanovili jasný cíl, kterým byl postup do nadstavby. Věděli jsme, že to bude náročné, jelikož nás čekalo dost zápasů a nebyl prostor na nějaké velké chyby. Kluci to ale uchopili dobře a i přesto, že jsme sehráli těžká utkání, tak až na dvě zaváhání se soupeřem ze Slaného jsme se vždy radovali z výhry ,a proto nám náleží první místo," pochválil své svěřence hlavní trenér dorostu Pavel Zuziak.

V nadstavbové části dorostenci narazí na Slaný, Příbram, Klášterec nad Ohří, Most a Plzeň B. Se všemi soupeři odehrají dva zápasy a vítězové skupin se v závěrečné fázi soutěže porvou o postup do Ligy dorostu.

Pavel Zuziak, hlavní trenér dorostu

„Hru, kterou jsme předváděli v základní části, bychom chtěli přesunout i do nadstavby, kde nás čeká deset zápasů a ty rozhodnou o tom, kdo půjde dál. A my rozhodně chceme být tím týmem co půjde dál. “

Kompletní rozpis zápasů nadstavbové části Regionální ligy dorostu naleznete zde.