13. 2. 2024 | Klub

Starší žáci mají nového trenéra, osmáci přerušili sérii proher

Litoměřičtí starší žáci mají nového hlavního trenéra, stal se jím fanouškům dobře známý bývalý hráč a kapitán A týmu Aleš Pavlas. „S týmy se mi pracuje dobře, společně s kluky jsme si nastavili nějaká pravidla, abychom se mohli zlepšovat," řekl o nové spolupráci trenér osmé a sedmé třídy.

Ve dvou mládežnických kategoriích Stadionu došlo ke změně hlavního trenéra. Po smutném odchodu Václava Rubeše hledal klub jeho nástupce, který by převzal sedmou třídu. Tím se stal bývalý hráč A týmu a kapitán Aleš Pavlas, který už v klubu na pozici trenéra mládeže působil. Nově vede sedmou i osmou třídu. „Ondra Hříbal mě oslovil, jestli bych neměl zájem vrátit se k trénování. Chtěl jsem pomoct klubu a zároveň jsem měl po delší pauze opět chuť začít trénovat. Navíc mi jako Litoměřičanovi a bývalému hráči na klubu záleží," řekl k novému angažmá novopečený hlavní trenér, jenž má s vedením litoměřické mládeže zkušenosti už z minulosti. Trénoval jsem deset let v kuse, z toho posledních pět bylo v Litoměřicích a potřeboval jsem si oddechnout a psychicky odpočinout. Byl jsem pracovně hodně vytížený a studoval jsem nejvyšší trenérskou licenci," řekl bývalý kapitán A týmu k trenérské pauze, která mu nyní skončila.

Nový kouč si také pochvaluje spolupráci s kolegy, kterými jsou u osmé třídy Jiří a Tomáš Vozárovi a u sedmáků Marek Opluštil.

Aleš Pavlas, hlavní trenér 7. a 8. třídy

„S týmy se mi pracuje dobře, společně jsme si nastavili nějaká pravidla, která chceme dodržovat, abychom se mohli zlepšovat. S Márou Opluštilem jsem si udělal takový pohled do statistik a plán, co chceme do konce sezony zvládnout.“

Osmákům se pod novým vedením zadařilo, do sítě neratovických Buldoků vstřelili třináct branek, ani jednou neinkasovali a vysokou výhrou tak přerušili devítizápasovou proherní sérii. „Je to ocenění kluků, jak v prvních čtrnácti dnech pracovali na trénincích. Dokázali si, že když budou pracovití a pokorní, mohou se výsledky dostavit. Těch faktorů je více, ale základ je kabina, ze které všechno vychází. Teď už bude na nás udržet je v pracovní morálce, protože si myslím, že jsem náročný a emotivní trenér," řekl Aleš Pavlas na závěr.