7. 2. 2024 | Filip Hulín

Netradičně ve čtvrtek! Stadion čeká dohrávka v Kolíně

Stadion čeká netradičně ve čtvrtek dohrávka 24. kola na ledě Kolína, kterému se v poslední době moc nedaří a je pouze čtyři body od sestupových pozic. Litoměřičtí naopak stále bojují o udržení první šestky a přímý postup do play-off. Najdou kališníci recept na Kolín?

Porovnání týmů

12. místo (55 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (69 bodů)
92:114
Skóre
138:137
Josef Skořepa (7+13)
Nejproduktivnější hráč
Přemysl Svoboda (16+21)
Stanislav Vrhel (10 gólů)
Nejlepší střelec
Přemysl Svoboda (16 gólů)
René Piegl (3+12)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Černohorský (5+10)
Jakub Soukup (92,26 %)
Jakub Tichý (91,43 %)
Úspěšnost brankářů
Oldřich Cichoň (91,71 %)
Lukáš Pařík (91,39 %)
Oliver Šatný (81,58 %)
Kolín – Zlín 8:4
Poslední utkání
Litoměřice – Poruba 5:6pp.

Chance liga má aktuálně reprezentační přestávku, což ovšem neplatí pro Stadion, který čeká dohrávka 24. kola na ledě Kolína. Kozlové se z klidného středu tabulky přesunuli na samý chvost a od posledního místa je dělí pouze čtyři body.

Kolínu se v poslední době příliš nedaří. Naposledy sice zostudil Zlín osmi góly, ale z posledních osmi zápasů vyhrál pouze dva a strašák sestupu se začal týkat i jeho. Na domácím ledě patří kozlové mezi nejhorší celky soutěže, když ze dvaadvaceti zápasů získali pouze třicet bodů.

Velkou ztrátou pro kozly je zranění kapitána Petra Koukala, který přibyl na marodku k Adamu Dlouhému, který se vážně zranil před Vánoci. V závěru přestupového období zamířil ke Středočechům bývalý hráč Stadionu Jan Kloz, který vypomůže Kolínu do konce základní části a ve čtyřech zápasech zapsal už tři body.

Do Kolína má vyřízeny střídavé starty i slovenský forvard Miroslav Mucha, který se před sezonou nevešel do kádru Liberce a předchozí měsíce strávil na Slovensku. V dresu extraligového Zvolena zapsal 18 bodů. Za kozly by měl nastupovat i Martin Štohanzl, kterému vyprší trest za doping 9. února a do čtvrtečního utkání tak ještě nezasáhne.

Problémem Středočechů je střílení gólů, kterých vsítili pouze devadesát dva, což je nejméně v celé Chance lize. Jasným brankářem číslo jedna je Jakub Soukup, jenž odchytal čtyřicet utkání s úspěšností více jak dvaadevadesát procent.

Stadion v Kolíně naposledy vyhrál před dvěma lety

Litoměřičtí v minulém utkání ztratili pětigólový náskok a proti Porubě získali pouze bod. Kališníci nadále bojují o udržení elitní šestky, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. Situace v tabulce je ale hodně vyrovnaná. Stadion je pátý a na osmý Přerov má náskok pouhé čtyři body.

Oba vzájemné zápasy se letos odehrály v Kalich Areně a oba celky zapsaly jednu výhru. V 11. kole kališníci vyhráli 4:2 a před necelým měsícem uspěli naopak kozlové po triumfu 2:0. Zajímavostí je, že Stadion naposledy vyhrál v Kolíně před více jak dvěma lety a ze současného kádru tento zápas odehráli pouze Jiří Jebavý a Přemysl Svoboda.

Poslední vzájemný duel,
3
7. kolo, 10. ledna 2024

HC Stadion Litoměřice SC Marimex Kolín 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky:
09:45 Koukal (Chalupa), 56:22 Chalupa (Sýkora). Rozhodčí: Bejček, Zeliska – Kokrment, Sýkora. Diváci: 831. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 30:30 (7:11, 11:15, 12:4). Zblokované střely: 10:8. Vhazování: 33:29. Průběh utkání: 0:2.

HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Černohorský, Jebavý, Husák, Tůma, Aubrecht, Rajgl, Benda – Ton, Jícha, Sihvonen – Korkiakoski, Plos, Costa – Kordule, Kuťák, Svoboda – Cikhart, Hrabík, Senčák.

SC MARIMEX Kolín: Soukup – Hampl, Gaspar, Piegl, Němec, Sýkora, Kolmann, Naar – Vrhel, Koukal, Chalupa – Lang, Skořepa, Král – Síla, Morong, Ouřada – Pajer, Moravec, Gajda.

Utkání na Zimním stadionu v Kolíně startuje ve čtvrtečních 18 hodin. Přímý přenos tradičně poskytne Hokejka TV, textový komentář bude k dispozici na webu Onlajny.com.