23. 5. 2023 | Kateřina Kubatková

Chance liga je pro mě výzva, říká nováček Kordule

Pavel Kordule je jedním z hráčů, kteří před další sezonou posílili litoměřický kádr. Má za sebou angažmá v Ústí nad Labem, Kadani, ale i ve francouzském Villard de Lans. „Tady v Česku jsem měl takové špatné období. Potřeboval jsem si vyčistit hlavu, a tak jsem zamířil do zahraničí. Myslím si, že mi tato změna restartovala kariéru a pomohla k tomu, že jsem s hokejem neskončil," ohlédl se do minulosti třiadvacetiletý forvard. Jak se mu pod Radobýlem líbí a co plánuje v době volna?

Jak probíhala jednání o tvém přestupu do Litoměřic?

Už na konci sezony jsem sem měl vyřízené střídavé starty. Kdyby Stadion měl málo hráčů, tak jsem měl možnost po konci sezony v Ústí zasáhnout do zápasů v kališnickém dresu. Po sezoně jsem měl zájem já a myslím si, že Litoměřice také, takže jednání nebyla nijak dlouhá a brzy došlo ke shodě.

Na nový soutěžní ročník se připravuješ spolu s ostatními spoluhráči na suchu, jak se tato část liší od toho, na co jsi byl zvyklý v minulých letech?

Já jsem letní přípravu na minulý ročník měl individuální, takže to bylo samozřejmě odlišné. Mohl jsem trénovat odpoledne nebo večer, prostě jak se mi chtělo. Rozhodně si ale nemůžu stěžovat, baví mě to a jsem rád, že nyní mám nějaký režim. Příprava je zajímavá a určitě bude užitečná.

Čemu se na suchu rád věnuješ a co naopak nemáš v lásce?

Přiznám se, že moc nemusím běhání. Mám rád posilování vrchní části těla, mezi mé oblíbené cviky patří třeba shyby.

Jak se ti prozatím pod Radobýlem líbí?

Jsem nadšený. Vše je tu profesionální a tak, jak má být. Hned jsem si místní prostředí oblíbil.

Znal jsi už před svým příchodem někoho z tvých budoucích spoluhráčů?

Ano, plno kluků. O to pro mě byl příchod jednodušší, cítím se tu opravdu dobře. Znal jsem Přému Svobodu, Pepu Jíchu, Kubu Kroupu nebo třeba Tomáše Gumana.

Čím bys týmu rád přispěl a na čem naopak potřebuješ zapracovat?

Rozhodně potřebuju posílit a něco přibrat na váze, na to se zaměřuji. Jinak si myslím, že jsem šikovný a mám dobrý pohyb, tím bych chtěl týmu co nejvíc pomoct.

V minulých sezonách jsi střídal Chance ligu a druhou ligu. Jaký je mezi těmito soutěžemi největší rozdíl a těšíš se zpět do druhé nejvyšší tuzemské soutěže?

Rozdíl je jednoznačně v rychlosti a v taktice. Těším se, je to pro mě velká výzva a už se nemohu dočkat, až začneme hrát na ledě.

V ročníku 2021/22 jsi odešel z Kadaně do francouzského Villard de Lans. Jak vzpomínáš na angažmá v zemi galského kohouta?

Moc jsem si to tam užil. Tady v Česku jsem měl takové špatné období. Potřeboval jsem si vyčistit hlavu, a tak jsem zamířil do zahraničí. Myslím si, že mi tato změna restartovala kariéru a pomohla k tomu, že jsem s hokejem neskončil.

Jak budeš trávit volno? Chystáš se někam na dovolenou?

Ano, chystáme se společně s Přémou Svobodou do Itálie a pak možná ještě na nějaký krátký pobyt. Potom se budu už připravovat na sezonu. Já jsem zastáncem aktivního odpočinku, nebudu se někde flákat, protože bych pak ztratil většinu z té letní přípravy. Rozhodně se musím udržovat v kondici.

Co patří mezi tvé oblíbené volnočasové aktivity?

Rád zajdu na tenis. Obecně mám rád sporty, je celkem jedno jaké, rád zkouším i nové. Nejsem typ člověka, co by se někde válel u bazénu.