20. 1. 2023 | Kateřina Kubatková

Po týdenní herní pauze víkendový trip, Stadion míří na Moravu

Kališníky po týdenní herní pauze čeká víkendový trip na Moravu, kde se v sobotu utkají s Přerovem a o den později s Frýdkem. Stadion v letošní sezoně nastoupil proti Zubrům už třikrát a dvakrát se radoval z těsného vítězství. Podaří se Litoměřicím porazit svého tabulkového souseda?

Porovnání týmů

5. místo (65 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (65 bodů)
102:88
Skóre
122:103
David Březina (16+13)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Válek (15+19)
David Březina (16 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák (17 gólů)
Robert Černý (5+11)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (7+16)

Michal Postava (93,11 %)

Daniel Král (93,33 %)
Úspěšnost brankářů

Tomáš Král (92,15 %)

Šimon Sklíba (81,08 %)
Přerov - Sokolov 12:4
Poslední utkání
Litoměřice - Třebíč 2:1

V Přerově bude v sobotu k vidění souboj čtvrtého s pátým týmem Chance ligy. Oba celky mají stejný počet bodů, kališníci se ale pyšní příznivějším skóre i lepším postavením v tabulce. Zubrům se v poslední době celkem daří, v posledních čtyřech utkáních nebodovali pouze jednou. Naposledy nastoupili na led ve středu, kdy v MEO Areně hostili Sokolov, který sestřelili dvanácti brankami. Hattrickem se blýskli forvardi David Březina a Zdeněk Okál. Mezi obránci si připsal čtyři body Robert Černý.

Kališníci mají za sebou týdenní herní pauzu, kterou vyplnili intenzivním tréninkem. Naposledy nastoupili do zápasu v sobotu, kdy pod Radobýlem přivítali Třebíč. Skóre už zkraje první třetiny otevřel Přemysl Svoboda. Hosté sice dokázali vyrovnat, ale ve 33. minutě rozhodl o výhře domácích Ondřej Procházka.

Kromě počtu získaných bodů Stadion se Zubry sousedí i v jiných statistikách. Severočeši jsou s úspěšností v přesilovkách lehce nad 23 % na druhém místě. Přerov využije o 2 % méně početních výhod a nachází se tedy na bronzové příčce. Moravané jsou ale naopak o 0,5 % lepší v bránění oslabení.

Zubři v průměru vyšlou na soupeřovu branku víc jak 33 střel na zápas, což je nejvyšší počet z celé 1. ligy. Svěřenci trenéra Roberta Svobody vévodí tabulce ještě v úspěšnosti na buly, jež je 56,05 %. Modrožlutí jsou zároveň týmem, který absolvoval nejvyšší počet prodloužení, popřípadě nájezdů. Takových utkání bylo celkem patnáct a Přerov získal bonusový bod jen v pěti případech.

K největším oporám pátého týmu tabulky patří bezpochyby brankář Michal Postava, který se s úspěšností zákroků 93,11 % řadí mezi tři nejlepší gólmany v Chance lize a má nejnižší průměr inkasovaných branek na zápas.

Utkání v MEO Areně odstartuje v sobotu v 17 hodin. Živý přenos bude možné sledovat na Hokejka TV, textový na webu Onlajny.com.