26. 1. 2015 | Jan Luňáček, Michaela Luňáčková

Poslední dobou je to stále stejná písnička, říká útočník Martin Ondráček

Urostlý útočník s číslem 21 na dresu Kališníků přišel před začátkem sezony do Litoměřic z týmu Havlíčkova Brodu. Martin Ondráček je druhým nejtrestanějším útočníkem domácího týmu, což svědčí o tom, že umí rány nejen přijímat, ale také rozdávat. V 1. lize odehrál celkem 416 zápasů a na své konto si připsal také 10 startů v extralize. Ve své kariéře oblékl desetkrát reprezentační dres výběru ČR do 20 let. S Martinem jsme si o jeho působení v Litoměřicích povídali po utkání s Kadaní.

Martine, co bys řekl k zápasu proti týmu z Kadaně?

Já si myslím, že je to stále stejná písnička. Dobrý vstup do utkání, kdy je dobrá první třetina, horší třetina druhá a v poslední třetí třetině honíme výsledek na poslední chvíli.

Je to třeba i tím, že v poslední době není tým úplně kompletní?

V tom to není, chyba ale někde být musí. Trénovaní jsme dobře a fyzicky zápasy zvládáme. Pokud by byla na vině fyzička, tak bychom odcházeli herně ve třetí třetině a to se nestává. Právě naopak. Problém někde bude, ale nevím kde. Kdybych to věděl, tak bych poradil :)

Do konce základní části už zbývá pět posledních zápasů. Vnímáte v kabině vaše postavení v tabulce?

Samozřejmě víme, jak si v tabulce stojíme. Že bychom neuspěli, to si vůbec nepřipouštíme. Máme všechno ve svých rukách. Ještě se hraje o 15 bodů. Myslím si, že je lepší o něco hrát, než se smířit dole v tabulce s tím, že máme odehráno. Tabulka je vyrovnaná. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Odkud jsi do Litoměřic přišel?

Přišel jsem z Havlíčkova Brodu. Jsem moc rád, že tu můžu být. Snažím se odvádět co nejlepší výkony, abych se tady udržel i příští sezonu.

Jakým způsobem ses do týmu Kališníků dostal?

Dostal mě sem můj agent.

Kde bydlíš? Jezdit sem z Brodu by bylo docela náročné.

Ne, já jsem původem hráčem pražské Slavie. Bydlím v Praze.

Takže patříš do kolonie starších hráčů, kteří sem do Litoměřic dojíždí z Prahy.

No, já jsem ještě mladý, ale v autě jezdím s těmi staršími :)

Měl jsi nějaké informace o tom, jak to tady vypadá, než ses rozhodl, že sem půjdeš?

Já se v 1. lize pohybuji už několik let, takže jsem věděl, do čeho asi půjdu. Už jsem tu několikrát byl a věděl jsem, že je to tady pěkné, že jsou tu velké šatny a výborné zázemí. Už jsem v Litoměřicích hrál, i když na druhé straně hřiště.

Blíží se konec sezony. Jaký byl tvůj nejpovedenější zápas?

Pro mě je povedený každý zápas, který se vyhraje. Hokej je týmový sport a já to tak beru. Moc branek nedávám, ale snažím se být týmu užitečný jiným způsobem.

Tvůj nejméně oblibený zimní stadion?

Asi každý, kde prohrajeme. Vyloženě neoblíbený stadion nemám. Nepřemýšlel jsem o tom.

A co tvé zdraví v průběhu sezony? Pár zápasů jsi vynechal.

Měl jsem problém s tříslem. Nebylo to příjemné, ale ke sportu to patří. Musel jsem se s tím vypořádat.

Ty jsi už v Litoměřicích absolvoval i letní přípravu?

Ano, byl jsem tu už od letní přípravy. Bydleli jsme tady na zimním stadionu. Když byl dvoufázový trénink, tak jsme tu zůstávali, když byl jednofázový, tak jsme jezdili do Prahy.

Letošní sezona pomalu končí. Už přemýšliš co bude dále?

Vůbec. Snažím se soustředit na konec této sezony a pak uvidíme. Nemám to ani tak úplně ve svých rukách. Chci ale podávat co nejlepší výkony v litoměřickém týmu a ono to nějak dopadne. Měnit prostředí bych nechtěl. Jsem tu spokojený, ale opravdu to zatím neřeším.

Když jsi přišel do Litoměřic, znal jsi některé spoluhráče?

Znal. Hrál jsem s klukama ze Slavie v Havlíčkově Brodě, protože Brod byl farmou Slavie.

Děkujeme za rozhovor a ať se daří.