Zápasové menu

Paráda! Stadion se v generálce na nový ročník Chance ligy představil poprvé v nových dresech a rovnou vítězně! Už od první třetiny působili Litoměřičtí hokejisté aktivněji. Po gólech Ticháčka, Sihvonena a Kracíka vedli už 3:0. Sokolov sice v dalším průběhu dokázal vzdorovat, ale čtvrtý gól přidal Ondřej Procházka a Litoměřice i zásluhou pozorně chytajícího Krále srazily Sokolov poměrem 4:2.

přát. 9

4:2

1:0, 2:0, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov

Branky a nahrávky: 14. Ticháček, 22. Sihvonen (Holý), 34. Kracík (Koláček), 48. Procházka – 43. Novotný (Rulík), 53. Jiskra. Rozhodčí: Krob, Folk – Lauko, Ševic. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:2. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Pinkas, Výtisk, Holý, Jebavý, Ticháček – Válek, Kracík, Kadlec – Procházka, Přikryl, Sihvonen – Jícha, Koláček, Pajer – Rouha, Berka.

HC Baník Sokolov: Neužil – Klikorka, Novák, Pohl, Rulík, Kulhánek, Jeřábek – Jurčík, Jiskra, Tomi – Jandus, Hašek, Křemen – Kropáček, Novotný, Prošek – Blecha, Sýkora.

Kališníci první vhazování vyhráli a mohli zamířit do útočného pásma. Jejich tažení ale zastavila obrana hostí a hra se přesunula ke Královi. Na začátku druhé minuty se do velké šance dostal Sokolov. Pohl se ocitl osamocený na levém kruhu, odkud vypálil. Domácí gólman se stihl včas přesunout a zasáhnout betonem.

V čase 13:48 došlo poprvé v utkání ke změně skóre. Litoměřický mladík Jiří Ticháček dostal přihrávku na pravý mantinel, odkud si najel do mezikruží a přesnou trefou nad lapačku překonal Jakuba Neužila. Zároveň si tak připsal první vstřelenou branku pod Radobýlem.

Druhou periodu začal úspěšněji opět domácí celek. Ve 22. minutě vypálil od modré čáry Jan Holý. Jeho střelecký pokus sokolovský brankář vyrazil. Odražený kotouč ale nejrychleji našel na hranici brankoviště Riku Sihvonen a vsítil druhou branku Litoměřic.

Po dvojitém faulu Křemena hráli domácí čtyři minuty v početní převaze. Kališníci dokázali fauly náležitě potrestat. V čase 34:00 se na hranici brankoviště dostal k puku Josef Koláček. Ten si chvíli počkal a nahrál Jaroslavu Kracíkovi. Zkušený forvard následně poslal kotouč za brankovou čáru.

I v následujícím průběhu prostřední části měli navrch domácí. Další příležitost si vytvořila znovu finská posila v kališnických službách, ale trefil pouze rameno hostujícího gólmana. Ve 40. minutě si nabruslil do dobré pozice Lukáš Pajer. Jakub Neužil si na jeho střelu počkal a vyrazil ji.

V čase 42:48 se poprvé dokázali prosadit i hosté. Po faulu Marcela hráli kališníci v oslabení a sokolovský Baník této situace využil. Adam Rulík našel v mezikruží připraveného Davida Novotného, jenž napoprvé sice neuspěl, ale vyražený puk už dokázal dostat za Králova záda. Hostující celek tak upravil skóre na 1:3.

Ve 48. minutě si kališníci vzali tříbrankové vedení zpět. Riku Sihvonen poslal z pravého kruhu nahrávku před branku. Kotouč se od Neužila odrazil přesně na hůl osamoceného Ondřeje Procházky, který zamířil přesně pod horní tyč.

V 53. minutě hráli kališníci vinou Holého a Procházky pouze se třemi hráči na ledě. Sokolov bez problémů tuto výhodu využil. Vít Jiskra si vybruslil mezi kruhy a vypálil. Kotouč se od Krále odrazil do výšky a doplachtil za jeho záda. Baník tak snížil na konečné skóre 4:2.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Měli jsme špatnou první třetinu. Dostávali jsme se do zápasu pomalu. Pod druhé třetině nastalo zlepšení, myslím, že do padesáté minuty jsme měli utkání pod kontrolou. Pak přišly zbytečná vyloučení. Od druhé třetiny jsme byli s výkonem spokojení a zvedli jsme si sebevědomí před začátkem ligy, což je dobře.“

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): „Jsme zklamaní, že jsme prohráli. Přijeli jsme sem s poměrně oslabenou sestavou, někteří hráči jsou zranění, někteří hrají ve Varech, ale tohle se nám může stát i v sezoně a musíme na to být připravení. I v takovéto sestavě jsme schopni odehrát dobrý zápas. Musíme se poučit z chyb a do sezony vstoupit lépe.“