Zápasové menu

Velmi vyhrocené první semifinálové klání sehrál B tým Stadionu na ledě Klášterce nad Ohří! Dlouhou dobu byl aktivnějším celkem, který s vervou sahal po úvodní výhře. Bohužel, závěr utkání nevyšel zcela dle představ kališníků a Klášterec dokázal otočit. Na litoměřické hokejisty ale čeká velmi brzy domácí šance na reparát.

SF1

3:2

1:0, 0:1, 2:1

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 18. Hartman (Kosina, Blažek), 57. Suk (Blažek), 58. Procházka (Vlastník) – 23. Damašek (Zedek), 48. Pavlata (Domský). Rozhodčí: Plachý, Armstark - Kafka, Beneš. Vyloučení: 6:10, navíc Suk (KNO) - 10 min OT, Vlastník (KNO) - 10 min OT, Drábek (LTM) - 10 min OT a 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Klášterec nad Ohří: Tichý (Kufa) – Kozelnický, Váňa, Koblitz M., Blažek, Videv, Suk, Drazdík, Procházka, Hartman, Birhanzl, Vlastník, Beran, Bečka, Koblitz O., Kosina

HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Kuneš) – Kolenatý, Drábek, Leitner, Votrubec, Rusý, Zedek, Domský, Racek, Domin, Damašek, Smola, Student, Hruška, Vandas, Cerman, Purma, Pavlata

První semifinálové utkání se již od počátku neslo ve velmi vyrovnaném a vyhroceném tempu, o čemž svědčí zejména míra vyloučených hráčů. V první třetině ale měli více štěstí domácí, kteří v závěru zásluhou Martina Hartmanna získali vedení na svou stranu.

Druhou třetinou započal kališnický obrat. To, když se prosadil Ondřej Damašek a vrátil litoměřický tým do hry. Nic dalšího se však již v této fázi hry neudálo a na rozzuzlení se muselo čekat do třetiny poslední.

Ta se zprvu vyvíjela velmi příznivě pro hráče Litoměřic. Vedení na svou stranu strhl již v počátku Radek Pavlata. Bohužel však závěr utkání byl ještě více vyhrocený než jeho úvod a častá vyloučení doplnily dokonce dlouhé tresty. Toho Tygři využili a díky Davidu Sukovi a Vítu Procházkovi odcházeli do kabin s výhodou před dalším vzájemným střetnutím.