Zápasové menu

Velmi cenné tři body veze Stadion z havířovské Gascontrol Areny! Již s několika novými hráči v sestavě dokázal otočit vývoj utkání a následně udržet jednogólové vedení po celý zbytek zápasu. Díky tomu se na startu druhé části Chance ligy dotáhl na Havířov rozdílem jediného bodu a vyšplhal se o jednu tabulkovou pozici výše.

31. kolo

1:2

1:1, 0:1, 0:0

AZ Heimstaden Havířov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Seman (Rehuš, Veselý) - 20. Jícha (Przybyla, Smetana), 27. Kloz (Kadlec). Rozhodčí: Šutara, Obadal - Lukš, Konvička. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 987. Střely na branku: 35:14. Zblokované střely: 15:5. Vhazování: 31:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

AZ Heimstaden Havířov: Lukáš (Bláha) – Matai, Chroboček, Rutar, Dudek, Mrowiec, Bořuta, Zdeněk – Rehuš, F. Seman (A), R. Veselý – L. Bednář, Haas (A), Maruna (C) – Kotala, Pořízek, Gřeš – Cihlář, O. Procházka, Macuh.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, D. Málek – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Jícha – Helt, M. Havelka, Przybyla – Machač, Matějček, Eret.

Zápas proti havířovskému AZetu začal velice aktivně. Oba celky se předháněly ve vážných útočných šancích jak na branku Jana Lukáše, tak Tomáše Krále. Do úspěšného konce ovšem nikdo delší dobu dotáhnout svou akci nedokázal. Až ve dvanácté minutě zvládl Filip Seman využít dvojnásobnou přesilovku Havířova a otevřít skóre.

Domácí posléze pokračovali ve větší aktivitě dané pokračující početní výhodou pěti ku čtyřem. Tomáš Král ale několika šancím v řadě dokázal odolat. Naproti tomu se v samém závěru třetiny dočkali přesilovky i kališníci, a také oni ji dokázali využít. Josef Jícha perfektně našel odražený puk od Dana Przybyly a svým premiérovým gólem v litoměřickém dresu dokázal vyrovnat.

I počátek druhé třetiny patřil spíše hráčům Havířova. Od úvodního vhazování se zformovali před Králem a prověřili ho několika nebezpečnými pokusy. Jejich snaha pro vstřelení gólu ale byla marná. Naopak na druhé straně kluziště poslal z pravého kruhu kotouč přesně pod víko Jan Kloz, čímž získal pro svůj tým vedení.

Havířov posléze pokračoval v útočném snažení. Dokonce měl k dispozici trestné střílení po faulu Buchtely na pronikajícího Semana. Útočník AZetu ale trefil pouze betony skvěle připraveného gólmana Stadionu. Díky tomu se hra poté vyrovnala a oba týmy se ještě ukázaly několika velkými šancemi, z nichž žádná nebyla úspěšná.

Závěrečnou periodu zpočátku ovládali litoměřičtí hokejisté. Šanci na skórování měli vzápětí po sobě Daniel Voženílek a Markus Korkiakoski. Nedlouho poté ale dvakrát výrazně zahrozil Ondřej Procházka. Načež pokračovala přetahovaná s několika většími akcemi na obou stranách, tak jako na konci druhé třetiny.

Navýšit vedení Stadionu mohl třeba Josef Jícha. Jeho střelu z mezikruží ale Jan Lukáš v poslední chvíli dokázal vyrazit. Naproti tomu se domácí snažili v samém závěru o vyrovnání v šesti mužích na ledě. Ke změně na gólovém stavu však již nedošlo. Mikulášská nadílka tak byla pro hráče Stadionu velice štědrá, neboť zahájili druhou polovinu Chance ligy vítězně a na svého soupeře se dotáhli na rozdíl jediného bodu.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): V zápase jsme sice měli velkou převahu, ale dali jsme jen jeden gól a na ten se vyhrát nedá. Naopak, po našich velkých šancích, přišla nějaká ta naše chyba, kterou soupeř potrestal. Bohužel tak to bývá. Branek celkově nedáváme mnoho a to se ukázalo i dnes.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): První dvě třetiny jsme jakoby byli ještě v autobuse. Domácí byli jasně lepší a nás držel jen skvělý výkon brankáře Tomáše Krále. Ve třetí třetině už to bylo z naší strany lepší, semkli jsme se a vítězství ubojovali. Výhra je pro nás hodně cenná, kvůli odjezdu mladých reprezentantů musíme hodně měnit sestavu a to není vůbec jednoduché.