Zápasové menu

Litoměřičtí páťáci vstoupili do sezóny povedeným utkáním proti stejně starým hráčům Litvínova. Na domácím ledě litoměřické Kalich Areny sice od čtvrté minuty prohrávali, do první přestávky však díky dvěma přesilovkám skóre otočili. Do konce utkání pak průběh hry kontrolovali a soupeře k ničemu nepustili. Nejproduktivnějším hráčem domácích byl se čtyřmi body Jan Smola.

1.

7:1

2:1, 3:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice - HC Verva Litvínov

Branky a nahrávky: 9. Macel (Smola), 17. Smola (Vízner), 25. Krocker, 29. Smola, 38. Novotný, 50. Krocker (Smola) 56. Novotný. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

HC Stadion Litoměřice: Kohout (30. Sluka) - Kříž, Hozák, Vízner, Vahalík, Smola, Macel, Krocker, Novotný, Lečbych P., Veselý, Gaszi, Bartoníček, Lečbych L., Klepetko, Hříbal.

Litoměřičtí žáčci začali zápas o poznání aktivněji. Z prvního gólu se však ve čtvrté minutě radovali mladí Chemici. Litoměřice vrátila do zápasu bleskově využitá přesilovka v deváté minutě, kdy si před branku najel na přihrávku Smoly Jan Macel a zamířil k pravé tyči litvínovské branky. Přesilovky se ukázaly v první třetině jako účinná zbraň domácích. Při druhém vyloučení Chemiků v sedmnácté minutě poslal domácí poprvé do vedení Jan Smola.

Střeleckou formu z prvního dějství si Stadion přenesl i do druhé třetiny. Marek Krocker dal svému týmu již dvoubrankový náskok. Ten ještě více narostl v polovině utkání. Důraz před litvínovským brankovištěm ukázal Jan Smola, pro kterého to byl už druhý gól v utkání. Před druhou přestávkou pak korunoval skvělou druhou třetinu přesnou ranou do pravého horního růžku Radek Novotný a zvýšil již na 5:1.

Jasné vedení domácí nijak neukolébalo a v závěrečné dvacetiminutovce dále navyšovali své vedení. Zhruba deset minut před koncem utkání dorazil volný kotouč z prostoru před brankovištěm do sítě Marek Krocker. V 56. minutě pak upravil na konečných 7:1 svým druhým gólem v zápase Radek Novotný. Stadion si tak připsal na startu nové sezóny první tři body za jasné vítězství nad soupeřem z Litvínova, kterého dosáhl po výborném výkonu celého mužstva.