Zápasové menu

Ve třetím utkání na domácím ledě se představil v Kalich Areně nováček 1. ligy tým z Mostu, který ale zkušenosti s touto soutěží již má. Ambiciózní celek vloni vyhrál překvapivě druholigovou soutěž a můžeme se těšit opět na vyhecované derby zápasy v nadcházející sezoně. Nekompletní domácí tým "kališníků" v utkání tahal za správný konec provazu a zvítězil těsným, ale zaslouženým poměrem 4:3.

přát.

4:3

1:0, 2:1, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: Drábek (Slížek, Horčička), Hašek (Slížek, Drábek), Kříž (Slížek, Drábek ), Sajdl (Novák) - Panuška (Rudovský), Borovanský (Bauer), Borovanský (Krejčí, Tvrdek) . Rozhodčí: Florián - Gerát, Sentenský . Vyloučení: 7:9 . Využití: 3:2. V oslabení: 0:0 . Diváci: 300 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 4:1, 4:3 .

HC Stadion Litoměřice: Meravý, Salfický - Drábek, Hříbal, Kříž, Smetana, Soukup, Evan, Bílek, Ketner, Hašek, Slížek, Horčička, Zavřel, Rindoš, Kafan, Keltner, Kotrba, Gengel, Novák, Sajdl, Kauschitz

HC Most: Melichar, Sork - Martinec, Charousek, Šulc, Krejčí, Hanzl, Panuška, Brožovský, Kuncl, Andrés, Vrtek, Tvrdek, Ondráček, Bauer, Borovanský, Tauš, Přeučil P., Rudovský, Nedrda, Přeučil T., Birtins

Dnes se na ledě Kalich Areny sešli tradiční soupeři, kteří spolu sehráli nejedno napínavé utkání ve 2.lize. Letos je tým Mostu nováčkem v soutěži o patro výše. Začátek zápasu patřil hostům, kteří na dvě minuty zavřeli domácí tým ve vlastní obranné třetině. Ve 3. minutě byl vyloučen hostující Tomáš Přeučil a domácí obráncem Drábkem střelou od modré získali jednobrankový náskok. V 7. minutě domácí brankář Meravý špatně odehrál na něho směřující pomalý kotouč a do šance se dostal hostující útočník, který byl ale moc blízko brankáře přes kterého přepadl a svou šanci nevyužil.V 7.minutě měl při signalizované výhodě domácím šanci obránce Smetana, který udělal ve skrumáži kličku hostujícímu brankáři, ale minul branku. Následnou přesilovku domácí tým nevyužil.V 10.minutě byl vyloučen domácí Sajdl a hosté sevřeli "kališníky" v obranné třetině. Při střele od modré byl nastřelen do kotníku domácí obránce Bílek a odkulhal na střídačku. Přesilovka byla sehrána dobře, ale bez efektu. Ve 12. minutě domácí brankář Meravý vyhlavičkoval nad branku střelu od modré.Ve 13.minutě domácí Kotrba sám před brankou tečoval kotouč po zemi, ale brankář Mostu položeným betonem na ledě střelu vyrazil.Ve 14.minutě mostecký Bauer z bezprostřední blízkosti atakoval brankáře, ale byl zalehnut domácími obránci. V následujících minutách měli šance Rudovský a Birtins z Mostu, ale své šance nevyužili.V 18.minutě byl v samostatném nájezdu hostující Borovanský a trefil tyčku. v 19. minutě při přesilovce Stadionu krásnou bekhendovou kličkou střelil puk těsně vedle svatyně hostů Petr Horčička. Skore se již do konce třetiny neměnilo. Hosté byli v první třetině hokejovější a určitě vyhráli na střely na branku.

Druhá třetina začala přesilovkou Most, který ji Panuškou využil k vyrovnání. Ve 23. minutě opět při přesilovce Mostu efektně zakročil Meravý, kdy chytil střelu z kruhu do lapačky. Ve 25. minutě se ocitl puk v brance domácích, ale rozhodčí branku pro předchozí odpískání neuznal. Hosté ani moc neprotestovali. Ve 26.minutě podstoupili souboj v brankovišti hostů domácí "kališníci" Kotrba a Keltner, ale navýšit skore se jim nepodařilo. O minutu později nebezpečně vystřelil Kauschitz, ale pouze do náruče stojícího brankáře Melichara. V téže minutě měli hokejisté Mostu samostatného nájezdu na branku Stadionu po předchozím hákování obránce Drábka. Brankář Meravý ale útočníka Andrése vybruslil do strany a ten netrefil branku. Ve 28. minutě založil pěknou akci domácí Rindoš, který zpoza branky nahrál dobře postavenému Křížovi, který netrefil odkrytou branku. Ve 30. minutě Litoměřice navýšily stav na 2:1 po bombě Haška, který se po úniku po levé straně trefil mezi nohy brankáře Mostu. Při přesilovce domácích dvojice Rindoš - Kafan nebezpečně ohrozila hosty, ale druhý jmenovaný netrefil prázdnou levou stranu svatyně. Ve 36. minutě měli pěknou příležitost hosté, ale Ondráček přehodil bekhendem branku. Tato akce mohla skončit brankou.Ve vlastním oslabení následně ohrozila domácí dvojice Drábek - Horčička brankáře Melichara, hned poté mohl skorovat i Rindoš, ale branka nepadla. Branku mohl vsítit i Kauschitz, ale bekhendem přehodil svatyni Mostu. Branky se domácí dočkali v poslední minutě druhé třetiny, kdy využili přesilovku Křížem, který dostal ideální nahrávku zpoza branky od kapitána Slížka. Do kabin se odcházelo za vedení Litoměřic poměrem 3:1.

Ve třetí třetině hned v první minutě hráči Mostu snížili na 3:2. Autorem branky byl Borovanský. Domácí hráči dostali následně možnost hrát přesilovou hru 5 ku 3 o délce minuty a dvacetiosmi vteřin. Přes několik slibných šancí ale přesilovku nevyužili.Ve 48. minutě předvedl super akci Martin Novák, který prokličkoval obranou Mostu a naservíroval kotouč do 100% šance Sajdlovi, který nezaváhal a Litoměřice rázem vedly 4:2. V přesilové hře Mostu předvedl dva těžké zákroky výtečně chytající Meravý a skore se neměnilo. Šanci skorovat měl i P.Přeučil, ale litoměřického gólmana nepřekonal.V 53. minutě měli šanci při trestném střílení i litoměřičtí hokejisté, ale Kafan brankáře Melichara nepřekonal.Ten po kličce doprava chytil efektně puk do lapačky. V 56. minutě se několikrát nebezpečně od obránců Litoměřic odrazil puk směrem na branku, ale vždy naštěstí trefil brankáře Meravého. V 59. minutě při přesilovce zkusili hosté hrát 6 ku 4, a to se jim vyplatilo. Několik vteřin před koncem Borovanský skoroval a využil přesilovku. Utkání skončilo poměrem 4:3 pro domácí hráče Stadionu.

Po celý zápas jsme sledovali hru Václava Drábka a zde jsou jeho statistiky

Počet střídaní14
Celkový čas stravený na ledě12:49
Čas v oslabení02:30
Počet střel4
Počet přihrávek8
+/-body+3
asistence2
branky1
body3
Hity5

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský - trenér HC Stadion Litoměřice

Já si myslím, že dnešní zápas nebyl na pohled moc hezký. Nebylo tam ani z jedné strany moc pohledných akcí. Vyhráli jsme z toho důvodu, že podal vynikající výkon náš brankář Michal Meravý, který dokázal, že naše dvojka je vynikající brankář, který je schopen zastoupit Salfického. Nevím, jak Most, ale my stále nehrajeme v optimální sestavě a zkoušíme. Nehráli dnes hráči, kteří mají místo v sestavě jisté. Měli jsme zde také trojici hráčů z Litvínova, ale všichni tři jsou velice dobře individuálně vybavení a asi by spolu pohromadě ani hrát nemohli. Nechali jsme je hrát spolu, protože se znají z Litvínova. Teď ještě čekáme na posily z Ústí, které jsou předjednané, a uvidíme, kdo to bude. Potřebujeme jedno kvalitní levé křídlo a z důvodu odchodu Ondřeje Martinky také jednoho nebo lépe dva obránce. Ondra patřil mezi čtyři nejlepší beky a měl své místo jisté. Ondra se dnes rozloučil s týmem. Bylo to pro nás trochu překvapení, ale dostal nabídku z 2. ligy v Rusku a rozhodl se to tam zkusit. Sice to neplánoval, ale dopadlo to tak. Jestli to pro něho bude přínosem, uvidíme časem. Můj názor je ten, že měl zůstat doma a pokusit se dostat do kádru Litvínova, kde vloni odehrál pár dobrých zápasů v play-off extraligy. Já mám Ondru rád a přeju mu to, ale myslím si, že druhá liga v Rusku může být také velké riziko. Rusové jsou nevyzpytatelní. Myslím si, že se trošku ukvapil. Je ještě mladý, parametry na to, aby byl dobrý hráč, také má, mohl rok počkat a věřím, že by se ještě zlepšil.