12. 7. 2021 | Martina Kramerová

Suchá příprava A týmu? Hodně náročná, ale kvalitní, pochvalují si hráči

V současnosti si užívají zaslouženou letní dovolenou, ještě před pár dny ale dřeli v tělocvičně či posilovně, aby se co nejlépe připravili na start nadcházející sezony. Podle samotných hráčů se suchá příprava litoměřickému A týmu povedla. „Příprava byla velice náročná, ale kvalitní,“ shodli se kališníci. V závěru července se potkají už na ledě. Přípravnou fázi na nový soutěžní ročník pak v srpnu završí sérií přátelských zápasů.

Přes měsíc a půl se potili v posilovně, cvičili v tělocvičně a vyráželi na výběhy na Mostnou horu. Teď si hráči A týmu užívají zasloužené volno, které skončí na konci července startem přípravy na ledě. Úvodní část předsezonní přípravy si kališníci podle svých slov užili, i když byly tréninky hodně náročné. Litoměřičtí hokejisté si navíc museli zvykat na zbrusu nového kondičního trenéra.

Reprezentant Lukáš Pajer při suché přípravě.

„Příprava pod naším novým kondičním koučem byla náročná, ale zároveň kvalitní. V posledním týdnu už bylo znát, že se blížíme do finální fáze,“ hodnotil útočník Marek Berka. Podobně mluvil i nováček v litoměřickém dresu Michal Rouha. „Příprava byla náročná. Nebylo tolik běhání a více času jsme trávili v posilovně. Všichni jsme to poctivě odmakali a už se těšíme na led,“ pochválil.

Přestože je předsezonní „suchá“ obvykle pro hokejisty nutným zlem a velkým strašákem, podle staronového hráče Litoměřic Ondřeje Procházky, byla tentokrát i zábavná. „Suchá příprava byla za mě super, a dokonce mě i bavila. Dokazují to i závěrečné testy, na kterých se všichni zlepšili, takže si myslím, že jsme dobře připravení do sezony,“ uvedl mladý forvard. „Náročná, ale zábavná. A to je asi nejlepší kombinace," kontroval Lukáš Válek.

Útočník Ondřej Procházka při letní přípravě v posilovně.

A slovy chvály nešetřil ani mládežnický reprezentant Lukáš Pajer. „Suchou hodnotím velmi pozitivně. Na ledě na kempu reprezentace jsem se pak cítil po fyzické stránce velmi dobře a za to jsem strašně rád,“ prozradil i jeden z důvodů, proč podle něj byl letní dril úspěšný.

Teď si hráči užívají volna, v závěru července se však sejdou v Kalich Areně k závěrečné fázi přípravy. Tentokrát na ledě. V srpnu je pak čeká série přípravných utkání, kterou odstartují na ledě pražské Slavie.