26. 5. 2021 | Martina Kramerová

V Chance lize byly rozdány individuální trofeje! A hráči Stadionu se opět neztratili

Hokejisté Litoměřic byli v minulé sezoně úspěšní nejen jako tým. Jednotliví hráči se vyhoupli na čelní příčky v řadě statistik. Kališnická jména se neztratila ani při vyhlašování nejlepších hráčů Chance ligy podle hokej.cz, kde o oceněních pro nej obránce či juniora hlasovali vybraní hokejoví experti. Jak si zástupci Stadionu vedli v očích odborníků?

Hokej.cz už od sezony 2018/2019 vyhlašuje ceny pro nejlepší hráče uplynulého ročníku v několika kategoriích. Hokejoví odborníci hlasují o ocenění pro nejlepšího útočníka, obránce, brankáře či juniora. Nechybí ani kategorie nejlepšího trenéra, hráče play-off a nejlepšího hokejistu celé sezony. Experti vybírají i all-star tým soutěže.

Hokejisté Stadionu se vedle dalších týmových a individuálních úspěchů uplynulého soutěžního ročníku neztratili ani u ocenění, která uděluje právě hokej.cz. Trenér Litoměřic David Bruk skončil společně s kladenským Davidem Čermákem na druhé příčce mezi trenéry. Zvítězil jihlavský Viktor Ujčík. Na pomyslné stříbro dosáhl také Tomáš Urban, jenž byl vyhlášen druhým nejlepším juniorem. O druhou příčku se rozdělil s benáteckým Vojtěchem Jirušem. První místo získal sokolovský Michal Gut.

Mezi obránci obsadil třetí místo Jan Holý, Patrik Miškář a Matěj Beran pak skončili těsně pod vrcholem v kategorii pro nejlepšího útočníka. První jmenovaný byl druhý, nejproduktivnější hokejista základní části třetí. Na shodná umístění oba dosáhli i v hlasování o Ceně Tomáše Zelenky pro nejlepšího hokejistu sezony. Miškář bere stříbro a M. Beran bronz. Vítězem se stal Tomáš Plekanec.

Matěj Beran se probojoval i do all-star týmu soutěže. Všem oceněným moc gratulujeme.

Individuální ceny v Chance lize za sezonu 2020/2021

Cena Tomáše Zelenky:1. Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno) 2. Patrik Miškář (HC Stadion Litoměřice) 3. Matěj Beran (HC Stadion Litoměřice)

Nejlepší brankář: 1. Pavel Jekel (SK Horácká Slavia Třebíč)

Cena Ondřeje Buchtely pro nejlepšího obránce: 1. Jakub Husa (SC Kolín) 2. Zach Frye (Rytíři Kladno) 3. Jan Holý (HC Stadion Litoměřice)

Nejlepší útočník: 1.Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno) 2. Patrik Miškář (HC Stadion Litoměřice) 3. Matěj Beran (HC Stadion Litoměřice

Nejlepší junior:1. Michal Gut (HC Baník Sokolov) 2. Tomáš Urban (HC Stadion Litoměřice) a Vojtěch Jiruš (HC Benátky nad Jizerou

Cena Karla Metelky pro nejlepšího trenéra: 1. Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) 2. David Bruk (HC Stadion Litoměřice) a David Čermák (Rytíři Kladno)

Hráč play off: 1.Maxim Žukov (HC Dukla Jihlava)

All-Star tým: Pavel Jekel (SK Horácká Slavia Třebíč) – Jakub Husa (SC Kolín), Zachary Frye (Rytíři Kladno) – Tomáš Čachotský (HC Dukla Jihlava), Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno), Matěj Beran (HC Stadion Litoměřice).

Cena Radka Nováka za oddanost hokeji: 1. Jiří Říha (HC Slavia Praha)