18. 3. 2021 | Filip Hulín

Čtvrtfinálová série pokračuje! Napraví Stadion úvodní prohru?

Po úspěšném a napínavém předkole play-off čeká na kališníky další těžký oříšek. Stadion totiž narazí ve čtvrtfinále na druhý nejlepší celek základní části z Jihlavy. Litoměřičtí se utkají s neoblíbeným soupeřem, kterému v letošní sezoně ještě nedokázali vstřelit ani gól. V prvním zápase Stadion Dukle dlouho vzdoroval, na výhru to ale nakonec nestačilo. Dokáže Stadion srovnat sérii?

Postavení po základní části

2. místo (70 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (61 bodů)
130:78
Skóre
128:110
Jiří Fronk (18+14)
Nejproduktivnější hráč
Matěj Beran (17+35)
Jiří Fronk (18 gólů)
Nejlepší střelec
Patrik Miškář (19 gólů)
Daniel Krenželok (3+6)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (4+17)
Maxim Žukov (93,09 %)
Jan Brož (91,49 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (89,83 %)
Adam Beran (89,64 %)
Jihlava – Frýdek-Místek 3:1.
Poslední utkání
Litoměřice – Sokolov 5:0

Po dlouhé a úspěšné sérii se Sokolovem čeká na Stadion nelehký úkol. Vyzve totiž druhý nejlepší celek po základní části, a to jihlavskou Duklu, která se opírá o dravé mládí a zkušené hráče.

Litoměřice se v předkole play-off střetly se Sokolovem a výhra v sérii se rozhodně nerodila snadno. Po úvodním zaváhání na domácím ledě si Stadion napravil chuť ve druhém utkání, které vyhrál 4:0. Třetí utkání bylo plné obratů. Kališníci vedli ještě před třetí třetinou prohrávali o dva góly, utkání nakonec dokázali otočit a vyhrát 7:5. První mečbol sice nevyužili, na druhý pokus už to ale vyšlo a Stadion postoupil do čtvrtfinále.

Patrik Miškář v posledním zápase proti Dukle.

V individuálních statistikách v play-off se daří Patriku Miškářovi, který nastřílel tři góly a přidal pět asistencí. O bod za ním je produktivní zadák Jan Holý, jenž vsítil jeden gól a šestkrát přihrál. Nejlepším střelcem v sérii proti Baníku byl Martin Procházka, ten čtyřikrát zamířil do černého.

Stadion se mohl spolehnout i na výkony Tomáše Krále, který chytal s úspěšností 93,53 % a dvakrát si připsal čisté konto.

Vzájemná utkání v této sezoně jsou jednoznačně pro Duklu. První utkání na domácím ledě skončilo výsledkem 0:4. Druhý zápas se odehrál v Jihlavě a ani tentokrát nedokázal Stadion vstřelit ani gól a prohrál 0:6. Kališníci tedy mají Dukle co vracet.

Jihlava? Druhé místo po základní části a jistý Žukov v brance

Úvodní zápas série příliš branek nenabídl. Na první gól se na ledě Jihlavy čekalo až do 46. minuty, kdy domácí ve vlastním oslabení ujeli do přečíslení a Fronk poslal kotouč za bezmocného Krále. O osm minut později Dukla navýšila vedení. Při početní výhodě dokázal ztečovat střelu Dundáčka Skořepa. Stadion ještě v závěru utkání při hře bez brankáře vykřesal naději po přesné trefě Holého od modré. Do konce třetí periody již ale zbývalo pouhých třináct sekund a kališníci vyrovnat nestihli.

Dukle základní část vyšla, když skončila na druhém místě o čtyři body za Kladnem. Jihlavě se dařilo i před play-off, když z posledních šesti zápasů vyhrála všechny, čímž uhájila druhou příčku před dotírajícím Přerovem.

Nejproduktivnějším hráčem Jihlavy byl v základní části Jiří Fronk, který nastřílel osmnáct gólů a přidal čtrnáct asistencí. Stejný počet bodů měl i ostřílený Matěj Pekr, jenž zaznamenal jedenáct přesných tref a jednadvacet nahrávek. Mezi obránci se nejčastěji zapsal do statistik Daniel Krenželok, ten vstřelil tři góly a šestkrát nahrál.

Velkou jistotu bude mít Jihlava v bráně. Ještě před sezonou Dukla avizovala příchod ruského brankáře Maxima Žukova ze zámoří. Jednadvacetiletý brankář však poprvé do akce dostal až na začátku února a od té doby do klece nikoho nepustil. Ruský mladík chytá s úspěšností lehce nad devadesát tři procent. Nejvíc utkání ve žlutém dresu však odchytal Jan Brož, jenž má bilanci devadesát jedna a půl procenta.

Podaří se Stadionu napravit úvodní porážku? Úvodní buly druhé zápasu čtvrtfinálové série padne v jihlavské CZ LOKO Aréně v 17:30 hodin. I tento zápas bude možné sledovat utkání živě na Hokejka TV nebo v textové podobě na www.onlajny.com. Majitelé permanentních vstupenek mohou utkání na Hokejka TV sledovat zdarma. Jak získat přístupový kód k bezplatnému sledování? Stačí se podívat ZDE.