13. 11. 2020 | Martina Kramerová

Chance liga by měla brzy znovu začít! Změní se formát i rozpis zápasů

Epidemie koronaviru a vládní opatření zastavily už před více než měsícem Chance ligu, která se naposledy hrála 10. října. Restart by mohl proběhnout už po 20. listopadu. Jisté je ale to, že se soutěž nedohraje podle původního systému a losu. Rozpis i formát budou muset být pozměněny.

Chance liga se sice v září rozběhla v původním termínů, kvůli vládním opatřením či karanténním nařízením se ale musela odložit pořádná porce zápasů. Od 10. října se navíc nehraje vůbec, a tak by ani po opětovném restart nebylo možné, aby se první liga odehrála tak, jak měla.

Mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund proto informoval, že prezident svazu Tomáš Král rozhodl o změně formátu a rozpisu soutěže. Důvodem je nedostatek termínů, který Chance ligu neumožní dohrát v původní podobě.

Jak by měl nový formát vypadat? Místo původního tříkolového systému se všechny týmy utkají dvoukolově. Vyřazovací boje poté proběhnou podle původního plánu.

Nyní už se čeká jen na opětovný restart, o němž se bude jednat příští týden. Vedení Českého hokeje totiž na základě rozhodnutí klubů požádá o udělení výjimky pro její pokračování. Pokud by všechna jednání dopadla dobře, mohla by se Chance liga rozběhnout už v sobotu 21. listopadu.