12. 11. 2020 | Martina Kramerová

Velká změna! Listopadový Týden hokeje se bude konat ONLINE

Na jeden z listopadových týdnů byl původně naplánován tradiční nábor nových hokejových nadějí, který každoročně probíhá v rámci projektu Pojď hrát hokej. Kvůli současné situaci a epidemii koronaviru se bohužel akce ruší. V týdnu od 23. do 29. listopadu ale proběhne Týden hokeje ONLINE. Klasický nábor nahradí online aktivity, které vyvrcholí webinářem pro rodiče malých hokejistů.

Kvůli epidemii koronaviru musel být zrušen tradiční nábor mladých hokejových nadějí, který se koná v rámci projektu Pojď hrát hokej jako Týden hokeje v takřka všech klubech České republiky. Místo něj proběhne Týden hokeje online, jenž se uskuteční od 23. do 29. listopadu.

„Je nám líto, že okolnosti neumožňují, aby tradiční a úspěšný Týden hokeje v plánovaném termínu proběhl. Pro rodiče malých hokejistů jsme nicméně připravili náhradní program, přístupný na webu a sociálních sítích. Věříme, že se situace zlepší a postupně budeme moci činnost mládežnických mužstev obnovit,“ řekl k nastalé situaci prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Jak avizoval, mohou se děti a jejich rodiče těšit na různé online aktivity. Web a sociální sítě projektu Pojď hrát hokej budou věnovány od 23. do 29. listopadu každý den vždy jednomu tématu souvisejícímu s dětským a mládežnickým hokejem. Program zahrnuje například výchovu malých sportovců, jejich přípravu mimo zimní stadiony, zásady správné výživy nebo příběhy hokejových osobností. Online akce vyvrcholí v neděli 29. listopadu webinářem pro rodiče malých hokejistů s účastí předních odborníků. Podrobnosti k programu online Týdne hokeje budou zveřejněny na webu a sociálních sítích projektu Pojď hrát hokej. Průběžně můžete dění sledovat ZDE.

Nezapomeňte, že navzdory uzavření zimních stadionů pokračuje Český hokej v aktivitách motivujících malé hokejisty ke sportování a pravidelnému pohybu v domácích podmínkách.

Pro děti ve věku 4–8 let je určen desetidílný seriál #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi.

Pro hokejisty v žákovských kategoriích potom průběžně aktualizovaná série #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL.

Pro rodiče, kteří se chtěli spolu s dětmi listopadového Týdne hokeje zúčastnit, budou určeny nábory, jež se rozběhnou v Kalich Areně, jakmile to situace a vládní nařízení opět dovolí.