15. 9. 2020 | Martina Kramerová

V sobotu proti Drakům! Jak si zajistit vstupenku a jaká opatření platí na stadionu?

Stadion v sobotu čeká další domácí zápas. Tentokrát se v rámci 3. kola Chance ligy kališníci utkají se Šumperkem. Kapacita zimního stadionu bude na soutěžní zápasy navýšena. Stále však platí povinnost mít nos a ústa zakrytá rouškou, dezinfikovat si ruce či dodržovat rozestupy. Vstupenky budou k dispozici v předprodeji (online nebo na recepci Kalich Areny) nebo před zápasem na pokladně zimního stadionu. Každý návštěvník musí mít platnou permanentku, hráčskou kartu nebo vstupenku. Vstup k mantinelům je zakázán. Neuskuteční se tak ani závěrečná děkovačka s dětskými fanoušky.

Litoměřičtí v sobotu odehrají druhý domácí zápas nové sezony, ve kterém přivítají nováčka ze Šumperka. Jaká opatření budou utkání provázet? „Snažíme se vyjít všem vstříc a umožnit vstup co nejvíce divákům. Zároveň ale musíme respektovat nařízení, která nemůžeme ovlivnit,“ uvedl k opatřením ředitel klubu Jan Fišera. Kapacita Kalich Areny bude navýšena, kvůli monitoringu počtu diváků však u sebe každý musí mít platnou permanentku, hráčskou kartu nebo vstupenku. A to bez ohledu na to, zda na zápas dorazí před začátkem, v jeho průběhu nebo až v závěru. Vstupné je 70 Kč, děti do 140 cm platí 40 Kč.

„Velmi nás to mrzí, ale vzhledem k výrazně omezené kapacitě jsme museli sáhnout k úpravě platného ceníku a není možné, aby děti do 140 cm byly dovnitř vpouštěny zdarma. Jen tak můžeme zaručit, že budou dodržena všechna bezpečnostní omezení vycházející z mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví. Jsme rádi, že sezona vůbec může odstartovat,“ řekl k cenám vstupenek Jan Fišera.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji, a to online nebo na recepci Kalich Areny. Online předprodej se rozběhne ve čtvrtek 17. září 2020 a skončí v sobotu 19. září ve 12:00. Online vstupenky si můžete zakoupit ZDE.

Klasický předprodej bude probíhat na recepci Kalich Areny (čtvrtek 17. a pátek 18. září od 7 do 21 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin). Vstupenky si fanoušci mohou zakoupit také na pokladně Kalich Areny u vchodu ve Švermově ulici, která bude otevřena v sobotu 19. září od 16:00.

Prosíme fanoušky, aby ke vstupu používali všechny vchody na tribunu. Pro majitele hráčských karet, online vstupenek a permanentek je vyhrazen vchod označený 3,4. Na zimním stadionu si každý fanoušek musí chránit nos a ústa rouškou a při vstupu si vydezinfikovat ruce připravenou dezinfekcí. Pokud si budou fanoušci chtít zakoupit speciální roušku s logem klubu, mohou tak učinit na pokladně Kalich Areny nebo ve fanshopu. Jednotná cena roušky je 150 Kč. Pokud někdo nebude respektovat nařízení a na zimní stadionu se bude pohybovat bez roušky, může být pořadatelskou službou vyveden.

Diváci by mezi sebou nadále měli zachovávat patřičné rozestupy, zbytečně se neshlukovat a nepřesouvat se mezi sektory. Vstup k mantinelům je zakázaný. „Diváci se budou moci pohybovat pouze v prostorách tribuny a bez patřičné akreditace jim nebude umožněn přístup např. do vestibulu Kalich Areny, a to ani po skončení utkání. Z bezpečnostních důvodů platí povinnost přísného oddělení hráčů a diváků,“ dodal ředitel Stadionu.

Neuskuteční se ani závěrečná děkovačka s dětskými fanoušky, kteří si vždy u mantinelu plácají s hráči.

Všechna nařízení jsou vytvořena v souladu s mimořádnými opatřeními Ministerstva zdravotnictví ČR ze dne 31. 8 a 9. 9. 2020. Chtěli bychom poprosit všechny fanoušky a diváky, aby daná nařízení respektovali a dodržovali. DĚKUJEME!