1. 5. 2020 | Martina Kramerová

Staronová posila v dresu Stadionu! Kališníci získali zkušeného útočníka

Stadion hlásí první zajímavý příchod. Dres Litoměřic oblékne staronová tvář se zkušenostmi z extraligy. V příští sezoně bude za Stadion nastupovat Martin Procházka. Šestadvacetiletý útočník, který hrál například za Mladou Boleslav, Pardubice, pražskou Slavii nebo Vsetín, pod Radobýlem podepsal smlouvu a představuje tak první potvrzenou posilu v kališnické sestavě.

V kališnické kabině se od nové sezony bude objevovat jedna stará známá tvář. S klubem podepsal smlouvu útočník Martin Procházka, který se do Stadionu vrací po čtyřech letech. „Odešla nám pravá křídla, proto jsme potřebovali hráče toho typu. Martin má zkušenosti z extraligy a první ligy a pokud se mu bude dařit a bude platný, mohl by si pootevřít dveře zpět do extraligy,“ řekl o staronové posile sportovní manažer Miroslav Přerost.

Martin Procházka hrál za Litoměřice poprvé už v sezoně 2012/2013. Jeho čtyři starty za severočeský celek byly první zkušeností v dospělém hokeji. Navíc v nich zapsal čtyři body za jeden gól a tři nahrávky.

V následujících letech se pod Radobýl pravidelně vracel. V sezoně 2013/2014 zaznamenal v kališnickém trikotu 26 startů (4+5), v soutěžním ročníku 2014/2015 44 zápasů (13+7) a v sezoně 2015/2016 23 duelů (13+8). S hokejem začínal v pražské Spartě, kde zaznamenal i první extraligový start. Poté oblékl také dres extraligového Liberce, Plzně, Mladé Boleslavi a Pardubic. V první lize nastupoval za Kladno, Slavii a Vsetín.

„Jsem moc rád, že v příští sezoně budu oblékat dres kališníků. Moc se těším do kabiny i na fanoušky a doufám, že týmu pomůžu a bude se nám co nejvíc dařit,“ uvedl Procházka.