6. 2. 2020 | Martina Kramerová

HC Stadion Litoměřice: O kapku lepší hokej

Díky spojení s Nadačním fondem Kapka naděje se HC Stadion Litoměřice připojuje k iniciativě, která povede ke zvýšení povědomí o jedné z nejzákeřnějších nemocí – rakovině. Konkrétně půjde o podporu boje s leukémií, která je nejčastějším nádorovým onemocněním v dětském věku. Symbolem se stanou oranžové stužky, oranžové omotávky na hokejky nebo přelepky na helmách. Kališníci navíc věnují do následné aukce na podporu Kapky naděje podepsanou hokejku Daniela Voženílka.

Hokej – národní sport, který má sílu spojovat a pomáhat. Právě díky tomu vzniknul projekt pojmenovaný O kapku lepší hokej. Stejně jako k hokeji nepatří jen výhry i v životě není vždy veselo.

Oranžová barva bude v různé formě komunikována v rámci Chance ligy i Tipsport extraligy v utkáních od 11. do 15. února 2020. Hráči budou mít obalené hokejky oranžovou páskou a nastoupí s přelepkami na helmách s logem projektu díky vstřícnosti titulárního partnera společnosti Chance.

Na vybraných stadionech včetně našeho proběhne též dobročinná sbírka. Diváci si budou moci pořídit oranžovou stužku a k projektu se tak připojit. V Kalich Areně proběhne tato akce ve středu 12. února, kdy přivítáme Havířov. Do oranžového hávu se také dočasně obalí oficiální profily na hokejových sociálních sítích.

Kromě osvěty dárcovství krve a kostní dřeně je smyslem projektu také získat finanční prostředky. Vyjma již zmíněných kasiček na stadionech půjde zejména o aukci dresů hokejové reprezentace a hokejky kapitánů extraligových či prvoligových celků. Aukce proběhne v březnu na webu sportovniaukce.cz, o přesném termínu zahájení budeme včas informovat. Stadion do ní věnuje podepsanou hokejku kapitána a nejproduktivnějšího hráče A týmu Daniela Voženílka.

Již od roku 2000 pomáhá Nadační fond Kapka naděje zachraňovat dětské pacienty s poruchou krvetvorby, nádorovými onemocněními a ty, jejichž léčba vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Cílem fondu je zlepšovat vybavenost českých nemocnic, přispět ke zlepšení psychické pohody léčených dětí i jejich rodičů. Výtěžek projektu O kapku lepší hokej půjde právě na podporu dětských pacientů s onkologickými onemocněními.

Kalendář utkání, ve kterých bude možné stužku zakoupit najdete na webu okapkulepsihokej.cz. Sledujte také naše sociální sítě nebo si informace selektujte s hashtagem #okapkulepsihokej. Projekt vznikl pod záštitou oficiálního marketingového partnera TELH společnosti BPA sport marketing.