20. 10. 2019 | Martina Kramerová

Chance liga se láme v půlce! Stadion doma přivítá Benátky

Čtyři výhry v řadě a dost. Stadion sice postupně skolil Kadaň, Porubu, Frýdek a Ústí, popáté už ale narazil. Na ledě valašského Vsetína prohrál 2:4 a domů se vracel bez bodů. Na startu druhé poloviny základní části Chance ligy však čeká kališníky další soupeř. Takový, proti kterému se Litoměřičtí nakopli v samotném úvodu v sezony. Do Kalich Areny totiž dorazí Benátky, jež letka trenérů Bruka a Tvrzníka naposledy smetla 4:0. Podaří se podobný kousek zopakovat i před domácími fanoušky?

Údaje po
15. kole

3. místo (31 bodů)
Postavení v tabulce
12. místo (19 bodů)
57:36
Skóre
38:51
Daniel Voženílek (6+15)
Nejproduktivnější hráč
Radek Duda, Daniel Špaček (oba 5+6)
Daniel Voženílek, Peter Jánský (oba 6 gólů)
Nejlepší střelec
Radek Duda, Daniel Špaček (oba 5 gólů)
Patrik Marcel (3+3)
Nejproduktivnější obránce
Petr Kolmann (0+7)
Adam Beran (96,15 %)
Tomáš Král (94,39 %)
Jan Škorpík (93,33 %)
Štepán Lukeš (89,73 %)
Úspěšnost brankářů
Matěj Žajdlík (92,78 %)
Jakub Hrstka (89,71 %)
Mare Schwarz (87,93 %)
Jakub Kašpar (85,19 %)
Vsetín - Litoměřice 4:2
Poslední utkání
Ústí n. L. – Benátky n. J. 4:3p

Byla to skvělá jízda. Stadion po prohře v Chomutově, kterou utrpěl na začátku října, nastartoval všechny motory a přidával do ligové tabulky jeden bod za druhým. Postupně se vítězná šňůra dostala až na čtyři zápasy a vyhoupla kališníky na druhou příčku pořadí Chance ligy.

Další vítězný korálek chtěli Litoměřičtí navléknout ve Vsetíně, kam se vydali v rámci 15. kola. S Valachy sice dokázali nejprve držet krok a před polovinou základní hrací doby prohrávali jen 1:2, pak však soupeř dvakrát udeřil a zvítězil 4:2.

4:0
Takovým výsledkem porazil Stadion v první letošní bitvě.

Stadion se i tak vyhřívá v tabulce na třetím místě a navzdory porážce chce na bodovou ztrátu rychle zapomenout a znovu najet na vítěznou vlnu. Los k tomu víc než vybízí. Do Kalich Areny totiž přijedou Benátky. S nimi se kališníci utkali v 1. kole a ze středočeského stadionu odvezli vysokou výhru 4:0. Tu svými trefami zajistili Střondala, Jícha a Sklenář.

Benátkám se navíc v Chance lize daří se střídavými úspěchy. Sedm výher a osm proher řadí příštího protivníka Stadionu na 11. místo. Naposledy Středočeši nestačili na Ústí. I když se Slovanem padli až po prodloužení.

Benáteckou ofenzivu táhne dvojice Radek Duda a Daniel Špaček. Oba shodně nasázeli pět branek a k nim přidali šest asistencí a vládnou jak týmovému kanadskému bodování, tak tabulce střelců. Nejlepším nahrávačem je obránce Petr Kolmann, jenž asistoval už sedmi gólů.

Pokud by své body dali dohromady, jen těsně by překročili metu, které dosáhl nejlepší hráč Litoměřic Daniel Voženílek. Ten už nasbíral 21 bodů za 6 branek a 15 nahrávek. Vedle Petera Jánského je zároveň i nejlepším snajprem týmu. Za něj se řadí Martin Kadlec (5+8) a dvojice Markus Korkiakoski a Matěj Beran s 11 kanadskými body.

Ne nadarmo jsou kališníci v počtu vstřelených gólů druhým nejlepším celkem soutěže. A své statistiky budou chtít proti Benátkám rozhodně ještě vylepšit. Jak se Stadionu proti nadcházejícím soupeři povede? Přijďte se o tom přesvědčit přímo do Kalich Areny. Pokud nemůžete být přímo na zápase, koukněte na přímý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na webu www.onlajny.com.