17. 9. 2019 | Martina Kramerová

Ve speciálních dresech na Havířov! Oslaví Stadion výročí vítězstvím?

Druhý duel doma ve speciálních dresech. Stadion ve středu v rámci 4. kola Chance ligy vyzve Havířov a nastoupí do zápasu v trikotech, které připomenou osm set let od založení Litoměřic. Ve slavnostní atmosféře budou chtít kališníci urvat vítězství a napravit zaváhání ze Slavie. Nečeká je ale nic jednoduchého. I přesto, že má soupeř z úvodu sezony horší bilanci. Ukážou se nové dresy jako vítězné?

Údaje před
4. kolem

6. místo (6 bodů)
Postavení v tabulce
9. místo (4 body)
9:5
Skóre
5:6
Daniel Voženílek (1+3)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Bednář (2+1)
Vojtěch Střondala (2 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Bednář (2 góly)
Aleš Pavlas,
Tomáš Dajčar,
Radim Šalda,
Patrik Marcel
(0+1)
Nejproduktivnější obránce
Alex Rašner (1+2)
Tomáš Král  (96 %)
Úspěšnost brankářů
Aleš Stezka (95,83 %)
Slavia - Litoměřice 3:2sn
poslední utkání
Frýdek - Havířov 2:1sn

Úvodní část Chance ligy se rozjela ve vysokém tempu, ve kterém pokračuje dál. Po pondělím duelu na Slavii čeká Stadion už ve středu další ligová bitva. Tentokrát se podruhé v sezoně představí na domácím ledě, kde vyzve Havířov.

A nebude to ledajaký zápas. Vzhledem k oslavám výročí 800 let od založení Litoměřic nastoupí kališníci ve speciálních výročních dresech. Ty půjdou po zápase do dražby a jejich výtěžek poputuje na dobročinné účely. Na startu duelu navíc proběhne slavnostní buly.

Litoměřičtí budou chtít určitě oslavy vylepšit vítězstvím a získat další body. Prozatím nevyšli naprázdno ani v jednom duelu. Nejprve rozstříleli Benátky vysoko 4:0, poté doma srazili Frýdek na nájezdy a body si odvezli i ze Slavie. I když v Edenu utrpěli letošní první porážku, když zápas stejně jako s rysy musely rozhodnout hokejové „penalty“. Tentokrát ale byly pro svěřence trenérů Bruka a Tvrzníka neúspěšné.

Proti Havířovu tak hodlají bodovou ztrátu napravit. AZet ale nevstoupil do sezony až tak dobře a chce rovněž vylepšit statistiky. Na úvodu vyzvali Havířovští Porubu a ve venkovním duelu padli 2:4. Druhý zápas se naopak vydařil, když Residomo srazilo Vsetín výsledkem 2:0. Naposledy však přišla další porážka. Frýdek uzmul triumf 2:1 po samostatných nájezdech.

Bilance pro Stadion! Vylepší ji kališníci?

Stadion může hřát bilance z loňské sezony, v níž zaznamenala proti tomuto soupeři tři výhry a pouze jedinou porážku. Ta přišla hned v prvním kole na ledě soupeře (2:4), pak už kališníci dominovali a zapsali triumfy 3:0, 2:1 a 5:1.

AZet tak má Litoměřicím co vracet. Stejně jako v úvodu ligy si vedl i v přípravě, kde čtyřikrát vyhrál a čtyřikrát prohrál. Připsal si ale skalp Vsetína nebo polských týmů. Stejně jako Stadion zaznamenal kádr nejbližšího protivníka v létě několik změn. Přišli například Aleš Stezka, Ludvík Rutar, Ondřej Kachyňa nebo Jan Dvořák. Havířovský dres naopak nebudou letos oblékat Miroslav Holec, Aleš Jergl, Ondřej Procházka či Rok Macuh.

Jak se kališníkům ve slavnostní atmosféře povede? Nezapomeňte a přijďte fandit. Pokud na utkání nemůžete být, pusťte si přenos na Hokejka TV nebo textový onlajn na webu onlajny.com.