21. 8. 2019 | Filip Hulín

Vitouch o gólu proti Ústí: Nevěděl jsem, co dělat. Tak jsem vypálil a spadlo to tam

Do střelecké listiny se v regionálním derby s Ústím jako první střelec zapsal útočník David Vitouch, který už ve 3. minutě napnul síť za Stahlovými zády. Stadion sice dovedl duel do vítězného konce, jednu chvíli měl ale namále. „Druhou třetinu jsme polevili a dali soupeři šanci na snížení. V poslední třetině jsme zase přidali a utkání dovedli do vítězného konce,“ popisoval důležité momenty sedmnáctiletý mladík.

Litoměřice chtěly odčinit porážku proti Sokolovu a už od začátku byly velmi aktivní. V úvodním dějství se mezi střelce zapsali Vitouch a Houdek. Po přestávce Ústí zahrozilo z několika brejků, které ale Tomáš Král pochytal. O snížení se v závěru druhého dějství postaral Roubík. Kališníci do poslední periody vlétli, z čehož pramenily další dvě branky ve Stahlově svatyni z holí Jánského a Kropáčka. Stadion tak podruhé v přípravě porazil Ústí, tentokrát 4:1.

,,Zápas byl těžký, první třetina se nám vyvedla, hráli jsme dobře. Potom jsme polevili a dali Ústí šanci na snížení. V poslední třetině jsme zase přidali a utkání dovedli do vítězného konce,“ hodnotil vítězný zápas Vitouch.

Právě úvodní gól obstaral sám sedmnáctiletý forvard Stadionu. ,,Dostal jsem puk na modrou a nevěděl jsem, co s ním. Viděl jsem, že kluci dobře stínují, tak jsem vypálil a ono to tam nějak spadlo,“ přiznal s úsměvem.

2+1
Takovou bilanci gólů a nahrávek má David Vitouch prozatím v letošní přípravě.

Utkání podle Vitoucha rozhodl dobrý výkon z poslední periody. ,,Téměř celou druhou třetinu to bylo 2:0, pak jsme jim ale dovolili snížit. Ve třetí třetině jsme to ale zlomili, když jsme přidali dva góly hned na začátku,“ uvažoval nad zlomovým bodem litoměřický útočník.

I když Stadion zvítězil, v obraně několikrát chyboval. ,,Ztráceli jsme puky na modré čáře a také jsme párkrát propadli v obraně, takže se Ústí dostalo do několika brejkových situací a jednu dokázali využít,“ uvedl Vitouch.

A také prozradil, jestli Slovan jeho mužstvo něčím překvapil. ,,Hráli hodně podobně jako minulý zápas u nás, ale tentokrát jim zachytal brankář, takže nás úplně nepřekvapili,“ dodal.

Další zápas čeká Litoměřice již ve čtvrtek s Piráty z Chomutova. Jaký recept by na ně mohl platit? ,, Proti Chomutovu musíme hrát hlavně dobře z obrany, nenechat se vylučovat, neuspěchat útok a počkat si na šance, které musíme proměnit,“ uzavřel talentovaný hráč.

Foto: Karel Dvořáček