12. 8. 2019 | Martina Kramerová

Kališníci versus Piráti. Stadion změří síly s Chomutovem

Po týdnu tréninků čeká na kališníky další výzva v podobě třetího přátelského duelu. Stadion vyrazí do chomutovské Rocknet Arény, kde se střetne s místními Piráty. Zatímco Litoměřice za sebou mají prozatím dvě přípravná utkání s bilancí jedné výhry a jedné porážky, mužstvo zpoza Krušných hor jich absolvovalo dvakrát víc. Ve třech případech však Piráti museli kousat prohru, vyhráli jen jedinkrát. Kdo opanuje úterní bitvu?

Fanoušci Stadionu se toto úterý původně mohli těšit na další domácí zápas svého týmu proti Pirátům. Kvůli technickým problémům se však klub se soupeřem dohodl, že otočí pořadatelství a první vzájemné střetnutí se přesune pod Krušné hory. 13. 8. se tak kališníci vydají do Rocknet Arény, Chomutov pak 22. 8. dorazí pod Radobýl.

Svěřence trenérů Bruka a Tvrzníka tak v probíhajícím týdnu čekají dva duely na venkovních kluzištích. Jako první přijde na řadu Chomutov. V týmu, který po sestupu nuceně vyměnil svou extraligovou příslušnost za ligovou, bylo o letní přestávce hodně „veselo“.

1:3
Bilance Pirátů v přípravě – jedna výhra a tři porážky.

Klub vyměnil majitele a opustila ho řada hráčů, například Vladimír Růžička mladší, Lukáš Vantuch, Jan Stránský, Ronald Knot či Radek Duda. Ostřílené a známé tváře naopak vystřídali nováčci. Ze Znojma vyrazil přes celou republiku zkusit štěstí Dominik Tejnor, ze Švédska se vrátil Filip Suchý, Vsetín vyměnil za Piráty Tomáš Pitule. Do kádru se snaží probojovat i další hráči. Naposledy dorazil na zkoušku švédský obránce Viktor Lang.

Rozsáhlá přestavba sestavy možná způsobila i to, že se Pirátům v přípravě prozatím tolik nedaří. Na úvodu série „přáteláků“ vyzvali ruský Jekatěrinburg, jenž byl hodně tvrdým oříškem, který se Chomutovu nepodařilo rozlousknout. Účastníkovi KHL nevsítili Severočeši ani jeden gól, naopak čtyřikrát inkasovali a z ledu odjížděli s porážkou 0:4.

V následující bitvě si však spravili chuť, když přestříleli Ústí a potěšili své příznivce triumfem 6:3. Duely proti zahraničním soupeřům, ruskému Sachalinu a německému Fischtownu, ale opět skončily porážkou. V prvním případě Piráti padli výsledkem 1:5, ve druhém kousali prohru 4:3.

Poslední střetnutí? Před čtyřmi lety. Výsledek? Porážka Stadionu

S prozatímní bilancí tak mají co napravovat. To Stadion odstartoval přípravné zápasy symbolicky – první srpnový den vyzval v Kalich Areně extraligový Litvínov. Přestože se kališníci radovali z první branky už v 8. minutě a po celý zápas drželi s Vervou krok, nakonec prohráli 2:4.

Stadion a Chomutov se naposledy utkaly v sezoně 2014/2015.

Fanoušky si udobřili hned v další přátelské bitvě. Proti Ústí předvedli parádní kanonádu a zvítězili 8:2. O branky se postarali Vitouch, Jánský, Sklenář a Šik. Korkiakoski a Marcel skórovali dokonce dvakrát. Litoměřičtí se tak prozatím zastavili na vyrovnané bilanci výher a proher (1:1). Jak si poradí s dalším protivníkem, kterého budou potkávat v Chance lize?

Oba týmy se naposledy potkaly v sezoně 2014/2015, kdy Chomutov sestoupil z extraligy. Ve čtyřech duelech základní části nedokázali kališníci na svého soka ani jednou najít recept a pokaždé prohráli (1:3, 0:2, 1:6, 1:3). Piráti se následně dostali zpátky o soutěž výš a od ročníku 2015/2016 až do letošního pádu opět brázdili extraligové stadiony.

Jak se Litoměřickým povede tentokrát? Uzmou cenný skalp, nebo se budou muset smiřovat s prohrou? Duel v chomutovské Rocknet Aréně odstartuje v 17:30, vítěz bude znám zhruba o dvě hodiny později. Pokud nemůžete být přímo u toho, sledujte textový online přenos na webu www.onlajny.com.