5. 8. 2019 | Vít Trubička

Duel číslo 2! Příprava pokračuje opět doma, Stadion přivítá v derby Ústí

Po pěti dnech čekání má Stadion před sebou další domácí přípravné utkání. Tentokrát do Litoměřic přijede ústecký Slovan, proti kterému se kališníkům v poslední době velmi daří. Ovšem Ústečtí během letní pauzy zaznamenali hned jedenáct změn v sestavě, navíc v zápasovém kolotoči už mají o utkání více. Na kališníky tak ani nyní nečeká zcela jednoduchý úkol.

Ústecký Slovan do nové sezony vstupuje v novém duchu. Ta se odvíjí od nově utvořené spolupráce s extraligovým Kladnem. Hráči Rytířů v rámci ní mohou nastoupit na střídavý start v Chance lize právě v ústeckém dresu, navíc dva z nich přišli do Ústí nastálo. Posilami z Kladna jsou gólman David Stahl a útočník Tomáš Vildumetz.

Ústečané v souboji na ledě Chomutova

Ústecký tým ale doznal i mnoha dalších změn. Shodně se dočkal jedenácti příchodů a jedenácti odchodů. Z Litoměřicse vrátil David Merta a přišli Ondřej Smetana a Dominik Málek. Navrátilcem z Třebíče je Vladimír Brož. Spojené s Litoměřicemi jsou další dva příchody, prvním z nich je exhavířovský Ondřej Procházka, druhým pak gólman Tomáš Svoboda, odchovanec Stadionu, který posledních několik sezon strávil v juniorských soutěžích v Německu a USA. Dalšími posilami jsou Pavel Kordule, Petr Maršoun a Jakub Wojnar.

Co se odchodů týče, největší exodus mířil do Prostějova. Jestřábí dres totiž oblékne v příští sezoně hned pětice bývalých Ústečanů. Jmenovitě Roman Chlouba, Kryštof Ouřada, Jakub Březák, Tomáš Jandus a Petr Chlán. Do Českých Budějovic pak odešli Jan Havel a Jan Veselý. Do jiných týmů pak zamířili vždy jednotlivci, do Havířova Aleš Stezka, do Třebíče Martin Šťovíček a do Chomutova Jakub Chrpa.

Příprava Ústí už je v jednozápasovém náskoku

Dosavadní průběh přípravy ústeckého Slovanu už přinesl dvě utkání. První z nich se odehrálo ještě v červenci, kdy se Slovan vydal na led Kadaně. Trhače také na jejich stadionu porazil vysoko 8:4. Blýskl se zejména veterán Jaroslav Roubík, který měl na svém kontě dva góly a dvě gólové nahrávky.

Druhé přípravné utkání sehrálo Ústí v Chomutově. Pirátům ovšem nakonec podlehlo 3:6, byť dokázalo ze stavu 0:2 ještě srovnat vývoj skóre. Chomutov ale nakonec přidal na síle a po výsledkově shodných třetinách 2:1 pro Piráty dokázal zvítězit. Dva ústecké góly vsítil Pavel Severa, jeden pak Jaroslav Roubík.

Duel s Litvínovem? Vydařená první třetina, shodují se Svoboda, Korkiakoski i Tvrzník

Stadion má za sebou zatím jediný přípravný zápas, který sehrál proti extraligové Vervě Litvínov. V litoměřických barvách nastoupilo také několik hráčů ze širšího litvínovského kádru, ostatně i chemici tentokrát nechali své velké opory Jakuba Petružálka a Lukáše Kašpara doma.

Svobodův gól do litvínovské branky

Stadionu nejlépe vyšla první třetina, kterou vyhrál po velmi povedené trefě Přemysla Svobody. Litvínov ale v té druhé vyrovnal po gólech Filipa Helta a Davida Jindry. Na konečných 2:2 po druhé třetině vyrovnal další svou finesou Markus Korkiakoski. Třetí třetina už ovšem patřila jen litvínovským hokejistům, kteří dvěma góly Františka Lukeše a Viktora Hübla definitivně otočili utkání ve svůj prospěch.

„Utkání se zlomilo v třetí třetině, kdy nám sudí neuznali gól na 3:2, který jsme ovšem v dalším střídání inkasovali,“ popsal patrně nejzásadnější bod utkání útočník Přemysl Svoboda. Do té doby se totiž kališníkům dařilo držet krok s hráči Litvínova, byť za cenu toho, že dle Markuse Korkiakoskiho museli makat na 110 procent. Celý zápas pak ale Daniel Tvrzník zhodnotil velmi pozitivně, hráči podle něj podali až nečekaně dobrý výkon, na to, že se jednalo o první přípravný zápas a ukázali svůj potenciál.

Podaří se kališníkům navázat na podobný herní výkon jako s Litvínovem a zajistit si první výhru v letošní letní přípravě? To se dozvíte již od osmnácti hodin, kdy bude vhozeno úvodní buly. Vstupné na všechna přípravná utkání činí 30 Kč. Pokud se do Kalich Areny nemůžete vydat, připraven bude pro vás i textový online přenos.