11. 10. 2018 | Filip Kortus

Zabojovali jsme a vrátili se do zápasu. Parádní výhra, chválil Dvořák

I když čtyřikrát inkasoval, pochytal v zápase s Motorem řadu střel. V některých chvílích mu pomohlo i štěstí, ve většině případů však Daniel Dvořák opět ukázal svůj brankářský um. Při nájezdech za svá záda nepustil jediný kotouč a pomohl Stadionu k dalšímu vítězství. Navíc na půdě velkého favorita. Po dramatickém průběhu hodnotil duel pozitivně. A chválil svůj tým, který v závěru skvěle zabojoval. „Po otočce Motoru jsme se dokázali dostat zpátky. Zabojovali jsme a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ pochvaloval si výsledek teprve osmnáctiletý gólman.

Stadion na úvod duelu s Motorem slušně přišlápl plyn a po první třetině vedl překvapivě hned o dvě branky. Veselí litoměřických fanoušků však záhy zchladila studená sprcha ze strany Jihočechů, kteří v průběhu prostřední periody otočili vývoj.

Osudnými se hostům staly minuty po polovině zápasu, kdy inkasovali třikrát za sebou. Podle Dvořáka měl rychlý sled branek jediný důvod. „Myslím si, že po prvním gólu jsme trošku ztratili koncentraci, a proto jsme pak inkasovali další dva,“ hodnotil „černé“ chvíle maskovaný muž.

Zároveň přiznal, že ho gólová ťafka od soupeře trochu rozhodila. „Musel jsem se trochu dostat zpátky, protože mě Budějovice těmi góly rozhodily. Určitě jsem to někde v hlavě měl, ale v takovémhle zápase si to člověk nesmí připouštět. Snažil jsem se co nejvíc soustředit, abychom ještě měli šanci to obrátit.“

Zásluhou jeho spoluhráčů i Dvořákových zákroků se kališníci dokázali nakonec do utkání vrátit a dotáhnout skóre až k vyrovnanému výsledku, jenž vyústil v prodloužení a nájezdy. To byl podle talentovaného brankáře jeden z klíčových okamžiků. „Důležité bylo, že jsme se dokázali do zápasu dostat zpátky a obrátit vývoj. Sice jsme ještě dostali jeden gól, ale pak jsme zabojovali a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo," usmíval se.

Bod navíc totiž bral právě Stadion. Domácí v hokejových penaltách zcela propadli, za Dvořáka nedostali puk ani jednou. Nastudované útočníky přitom neměl. „Trenér mi hlavně radil, jak na Zdeňka Doležala, ale jinak jsem vůbec nevěděl. Zopakoval mi pár pokynů, které si říkáme už dlouho. A vyšlo to,“ těšila nájezdová úspěšnost odchovance hradeckého hokeje.

Litoměřičtí se naopak radovali dvakrát. Cestu do klece Motoru si našly rány Korkiakoskiho i Rouska a hostující střídačka vybouchla přívaly euforie. „Parádní obrat. Navíc proti vedoucímu týmu. Máme velkou radost,“ uzavřel Dvořák.