6. 10. 2018 | Jan Luňáček

Dvořák po vítězné premiéře: Lepší to být nemohlo. Užil jsem si to

V domácím utkání proti Zubrům se v dresu litoměřických kališníků představil mladý brankář Daniel Dvořák, pro kterého byl páteční duel opravdový křest ohněm. V Chance lize totiž nastoupil zcela poprvé. "Byl to můj úplně první zápas mezi dospělými v první lize. Nervózní jsem byl, po první střele to ale opadlo," přiznal odchovanec Hradce Králové. "Utkání jsem si užil. Fanoušci byli bezvadní. Mám samé příjemné pocity," rozplýval se maskovaný muž, jenž předvedl takřka bezchybný výkon. I jeho zásluhou odešel silný soupeř z Přerova poražen.

Dane, můžete nám říci pár vět k samotnému utkání?

Myslím si, že jsme na zápas byli dobře připraveni. Sice jsme měli na začátku dost vyloučených, ale ze strany soupeřů bylo také dost faulů a nám se podařila vstřelit první branka, což bylo hodně důležité a možná i rozhodující.

Vy jste v brance kališníků působil hodně klidným dojmem. Cítil jste se tak?

Já jsem vždy nervózní před každým zápasem. Ať je to v juniorce nebo tady v Litoměřicích. Ale po první střele na branku to ze mě spadne a snažím se v brance působit klidně a soustředěně.

Jak se vám osobně líbil zápas proti prvnímu týmu Chance ligy?

Abych se přiznal, tak to byl můj úplně první zápas mezi dospělými v 1. lize. Já jsem si utkání užil. Fanoušci byli bezvadní. Celý zápas nás neúnavně povzbuzovali. Mám jen samé příjemné pocity a jsem spokojený.

Jak došlo k tomu, že jste se představil právě v dresu Stadionu?

Odchytal jsem tady už dva přípravné zápasy a protože se znám z brankářských kempů s trenérem brankářů Benem Sequensem a s panem Brukem z reprezentace, tak to bylo asi příčinou, že jsem dostal šanci zachytat si v lize v dresu domácího týmu.

V Litoměřicích jste teprve chvíli. Chtěl byste své působení u kališníků prodloužit? Normálně chytám juniorskou ligu v Hradci a v Litoměřicích jsem teprve od čtvrtečního večera. Ještě jsem se ani nebyl podívat ve městě, ale určitě půjdu. Samozřejmě bych si rád zachytal co nejvíc zápasů. Uvidíme.

Přišel jste do nového prostředí. Znal jste v kabině alespoň někoho, nebo vůbec?

Znal. Jsou tu tři kluci z Hradce Králové a hodně kluků kolem mého ročníku pak znám z různých srazů. Celkově je tu dobrá parta a cítím se tu fajn.

Páteční zápas se vám vydařil. Bude se dobře spát. Je to tak?

To určitě. Lepší to nemohlo být.