15. 9. 2016 | Jesika Dudková

Stadion pro dobrou věc

Dnes v Kalich Areně probíhalo charitativní focení kalendáře s hráči "A" týmu pro litoměřický dětský domov. Kališníci si před tréninkem zpříjemnili dopoledne, nejen sobě ale hlavně i malým dětem, které se na ledě během focení skvěle bavily. Hráči se tak ukázali i z jiné stránky a jako tým podpořili dobrou věc. Nyní Vám redakce klubu nabízí krátký náhled a rozhovor s pražským fotografem Tomášem Klosem.

Jaký byl celkově průběh focení?

Průběh focení mě opravdu velice překvapil. Focení se sportovci byla moje premiéra a jsem z toho vážně nadšený. Hráči spolupracovali úplně na jedničku. Ve všem ochotný, milí a skvělě si rozuměli i s dětmi. Původně jsem se bál, poněvadž hokejisté mají většinou jiné starosti, připravují se na těžké zápasy a měli před tréninkem. Dnešní focení mě vážně překvapilo a jsem za tuhle zkušenost hrozně rád.

Co vůbec děti? Jak spolupracovaly?

Děti byly úžasný. Celá ta atmosféra byla jedinečná. Všichni, co se zúčastnili, pracovali na jedničku, dost jsme se i nasmáli a myslím, že i spřátelili. Někteří hráči se s dětmi hodně vyřádili a bylo vidět, že je to baví. Ze začátku se děti styděly, ale když se poznaly blíže s hráči, bylo to úplně o něčem jiném. Všechny nás to až překvapilo.

Zdálo se, že se dobře baví i hráči...

Docela jsem se až divil, jaký projevili charakter a ukázali i jinou svoji tvář. Hráči měli před trénikem, takže to bylo jistě i milé zpříjemnění od každodenní rutiny hokeje. Fotilo se i s trenéry týmu Danem Tvrzníkem a Milošem Říhou, kteří se toho také ujali úctyhodně. Celkově spolupráce s celým týmem Stadionu v čele s generálním manažerem Janem Fišerou a PR vedoucí Dagmar Svobodovou byla jednoduše profesionální a jsem za tuhle zkušenost rád. I jako hokejový neznalec musím říct, že mě ta atmosféra zimního stadionu taky nadchla.

Kdy bude kalendář pro veřejnost k prodeji?

Kalendář je plánovaný na říjen. Takže rozhodně začátkem října již bude pro veřejnost k prodeji ale bližší informace poskytne už klub. Fanoušci se ale rozhodně mají na co těšit.