25. 9. 2015 | Vojtěch Martinek

Litoměřice míří do Kladna, prodlouží sérii výher?

Litoměřické hokejisty čeká v rámci sedmého kola WSM Ligy velmi náročný zápas. Jejich soupeřem budou totiž kladenští Rytíři, kteří mají letos stejné ambice, jako vloni - návrat mezi elitních čtrnáct týmu v Extralize. Kladno má momentálně stejný počet bodů, jako Stadion a nachází se v tabulce o jedinou příčku výše. Prodlouží kališníci sérii výher a vyhoupnou se v tabulce nad Kladno? Utkání začíná v 16:00.

Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice

Údaje před
7. kolem

Porovnání
po 1. - 6. kole
2-1-2-1
celková bilance
2-2-0-2
6.
postavení v tabulce
7.
15:15
skóre
25:26
10
získané body
10
2,14
průměr vstřelených branek
3,57
2,14
průměr obdržených branek
3,71
David Stach (3+4) - 7 bodů
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kalla - (4+4);
Martin Procházka (3+5) - oba 8 bodů
David Stach;
Jan Rudovský;
Vítězslav Bílek - všichni 3 góly
nejlepší střelec
Jaroslav Kalla - 4 góly
David Stach - 4
nejvíce asistencí
Angel Krstev - 7
95
trestné minuty
106
Josef Zajíc - 25 TM
nejtrestanější hráč
Ondřej Kopta;
Martin Ondráček - oba 18 TM
Lukáš Cikánek - 93,71%;
Lukáš Mensator - 92,11%
úspěšnost brankářů
Jaroslav Pavelka - 91,40%;
Tomáš Král - 85,71%
13,51%
využití přesilovek
16,22%

Kladno třikrát zvítězilo, třikrát prohrálo

Posledních pět zápasů Kladna

  • Kadaň - Kladno 4:2
  • Kladno - Třebíč 1:2 sn.
  • Most - Kladno 4:5
  • Kladno - Jihlava 3:1
  • Havířov - Kladno 2:1 sn.

Kladenští hokejisté mají opět stejný cíl, jako v minulé sezóně a to postup do Extraligy. Stejně jako v předešlé sezóně ale Rytíři neprožívají dvakrát nejlepší start do soutěže. V úvodním kole překonali středočeši Slavii 3:2 na nájezdy, poté však přišla nečekaná prohra – Kladno totiž podlehlo Kadani. Góly Bílka a Strnada zajistily hostům vedení v první třetině, nicméně nakonec Kladno odjelo ze severu Čech bez bodů s prohrou 4:2. Rytíře dále čekalo náročné domácí utkání proti Třebíči, ve kterém padli až po nájezdech. Ve čtvrtém kole mělo Kladno namále v dalším městě Ústeckého kraje, tentokrát v Mostě. Z vyrovnaného utkání, ve kterém si oba celky připsaly rovných čtyřicet střel na branku, vyšli vítězně těsně hosté. Rytíři následně doma vybojovali plný počet bodů proti Jihlavě a ze Slezska si v dalším kole odvezli svěřenci Jindřicha Lidického jeden bod.

Vítězslav Bílek na opačné straně barikády

Nejlepším Rytířem je momentálně třiadvacetiletý kladenský odchovanec David Stach (3+4, na fotce). V závěsu za ním jsou Jan Rudovský (3+1), Václav Skuhravý (1+3) a navrátilec Vítězslav Bílek (3+1), který byl minulou sezónu druhým nejproduktivnějším hráčem Stadionu. Velkou posilou by pro středočechy měl být i útočník Tomáš Pitule. Ten se do Kladna vrátil teprve ve čtvrtek formou střídavých startů z Plzně a měl by do sobotního střetu Rytířů s kališníky zasáhnout. Mezi tři tyče se pětkrát postavil Lukáš Cikánek (93,71% úsp.) a o dva starty méně má Lukáš Mensator (92,11% úsp).

Proti Kladnu bez Kally a Šulce

V posledním zápase s Přerovem se zranily hned dvě velké opory Litoměřic - obránce Jakub Šulc a kapitán Jaroslav Kalla. Oba dva mají zraněná kolena a doba léčení se odhaduje na několik týdnů. Pozitivní zprávou je ale uzdravení Petra Beránka, který by měl do zítřejšího zápasu naskočit.

Sestavy obou celků v posledních zápasech

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Šulc, Plášil, Piegl, Bílek, Jank, Mikliš, Krstev – Kalla, Valášek, Procházka Mar. – Švagrovský, Berger, Doležal – Kopta, Nedvídek, Ondráček – Krátoška, Racek, Procházka Mich.

Rytíři Kladno: Cikánek (od 65. Mensator) – Nash, Repe, Růžička, Zajíc, Kehar, Gutwald, Kolářík – Rudovský, Skuhravý, Horna – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Machač, Dalecký – Redlich, Lukáč, Čurda. Trenéři: Lidický a Čermák.