14. 8. 2015 | Vojtěch Martinek

Sužují nás zranění, stěžuje si Daniel Tvrzník

Po dnešním ranním tréninku A-týmu se členové redakce vydali do trenérské kabiny, kde vyzpovídali trenéra Daniela Tvrzníka. Dlouholetý kouč litoměřického celku si s námi promluvil o dosavadních výkonech týmu, nových posilách i o velkém počtu zraněných, který brání trenérské dvojici experimentovat se sestavou.

Kdo dnes v týmu skončil? Proč?

Dnes v týmu skončil Tomáš Půlpán, protože nás za ty tři týdny nepřesvědčil o tom, že by byl lepší než ostatní hráči. Chtěli jsme mu včas dát možnost najít si místo někde jinde, raději než mu to říkat na konci srpna, když kádry většiny týmů už bývají plné.

Půlpán je jediným hráčem, který dnes skončil?

Ano, dnes je jediným.

"Herní projev zápas od zápasu stoupá."

Jak jste spokojen s dosavadní formou týmu?

Ten poslední zápas v Ústí podle mě prokázal, že tam to zlepšení toho herního projevu určitě je, zápas od zápasu ten projev stoupá. Ale samozřejmě spokojení nejsme úplně, protože hráči se kterými jsme počítali do základního kádru, jsou zranění a nemůžeme tak dělat všechny ty věci, které bychom dělat chtěli. I proto nás už příští týden doplní pravděpodobně dva útočníci, kteří už s první ligou zkušenosti mají. Jeden by měl přijít na stálo a o angažmá druhého se ještě uvidí.

Kteří hráči to budou?

Zapojí se Martin Ondráček, který tu měl vloni myslím slušnou sezónu, ale byl půl sezóny zraněný a úplně neukázal ten potenciál, který si myslím, že v něm je. Věřím, že mu letos vydrží zdraví a že letos bude ještě platnější, než byl vloni. Pravděpodobně se zapojí do tréninku Šimon Antončík, který tu také minulou sezónu působil a také se bohužel potýkal se zdravotními problémy. S ním zatím vypadá dohoda tak, že by se zapojil do tréninku a přípravných zápasů a o jeho stálém působení bychom se bavili ještě v pozdější době.

Včera jste prohráli v Ústí, co podle vás zapříčinilo včerejší porážku?

Špatná koncovka. Myslím, že jsme horší nebyli, spíš naopak. Ústí ale bohužel góly dávalo a my ne. Je pravda, že včera z těch zkušenějších útočníků hrál akorát David Švagrovský, Jarda Kalla dostal volno. Další útočníci jsou, jak jsem již říkal, zranění. Myslím si, že první dvě lajny byly včera aktivní, u třetí a čtvrté už to bylo horší. Zase na druhou stranu to jsou kluci, kteří hokej mezi dospělými ještě nehráli. Těžko po nich budeme chtít, aby rozhodovali zápasy. Zatím jsou pro nás výsledky až druhořadé, určitě bychom chtěli nějaký zápas vyhrát, ale zatím jsme relativně v klidu. Důležité bude začít vyhrávat v září.

"Pro mě je cílem čtvrtfinále."

V úterý nastoupíte proti Slavii Praha, máte nějakou strategii?

Vůbec ne, je to prostě další přípravný zápas, půjdeme do toho s cílem si zase vyzkoušet další věci, na kterých v tréninku pracujeme, aby ten výkon byl zase lepší. Věřím, že když nás doplní další dva zkušenější útočníci, ten výkon bude zase úplně jinde. Bohužel nás ale sužují zranění. Včera se v zápase zranil Václav Racek, který zatím podával slušné výkony a byl příjemným překvapením. Zraněný je i Angel Krstev, který má problémy se zády a zraněný je taky další bek Aleš Pavlas. Začínáme mít problémy s nedostatkem hráčů nejen v útoku, ale i v obraně. Doufám, že tahle vlna zranění nás potká jen v přípravě a že se startovním výstřelem v září budeme připravení.

Máte už nějaké ambice na následující sezónu?

Těžko říct, momentálně stavíme nový manšaft, musí si to sednout, musíme vytvořit vazby, musíme poskládat lajny. Momentálně experimentovat moc nemůžeme právě kvůli velkému počtu zraněných. Pro mě jsou však cíle jasné – postoupit minimálně do předkola play-off. Pokud bychom hráli čtvrtfinále, tak bych tu sezónu asi hodnotil jako úspěšnou.