10. 2. 2014 | Alexandr Stys

Pondělní kolo na ledě berounských Medvědů

Základní část první hokejové ligy se pomalu blíží ke svému konci a na hokejisty Litoměřic čeká poslední pondělní kolo, které odehrají na ledě Medvědů z Berouna. Aktuálně třináctý se nenachází v příliš dobré pozici a pro udržení v soutěži by měl ještě nějaké body posbírat. Stadion po prohře s Havířovem zůstal na šesté příčce, o kterou se dělí právě s Azetem. Utkání mezi Stadionem a Medvědy se hraje v pondělí 10. února od 18:00.

Medvědi nemají se Stadionem ani jednu výhru

Beroun začal soutěž suverénně a několik kol dokonce soutěž vedl. Překvapení však netrvalo dlouho a tým postupně začal klesat tabulkou dolů až na momentální třináctou pozici. Litoměřice se s Berounem střetly třikrát a pokaždé si proti Středočechům připsaly výhru. Dvakrát v normální hrací době a jednou až po samostatných nájezdech. V posledním vzájemném utkání hraném v Kalich Areně Litoměřice nevstoupily do utkání dobře a již od začátku prohrávaly po brance Šenkeříka. Vyrovnání zařídil o chvíli později Tomáš Doležal a hrálo se od začátku. Stadion spálil několik tutových šancí a Medvědi se naopak ke konci první třetiny dostali do vedení, když Půlpán propálil Krále mezi betony. Litoměřice do hry dostaly až začátkem třetí třetiny, kdy svého soupeře spláchly třemi zásahy, čímž rozhodly o své výhře 4:2.

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933 5:1

Branky a nahrávky:2. Hašek (Jánský, Novák), 39. Forman (Bahenský), 46. Novák (Jánský, Hašek), 60. Jánský (Drábek, Hašek), 60. Forman (Simon, Bahenský) – 6. Marek (Hrdel, Jebavý).

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice 3:4sn

Branky a nahrávky:4. Ondráček (A. Půlpán, Jebavý), 32. A. Půlpán (Ondráček, Babka), 35. Kužel (Kuchler, Marek) – 18. Čermák (Rubeš), 25. Hašek (Novák, Budínský), 56. Čermák (Koudelka, Šulc), 65. Chabada.

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933 4:2

Branky a nahrávky: 5. Doležal T., 46. Žovinec (Suja), 53. Šulc (Polášek, Čermák), 58. Chlapík (Novák, Hašek) – 2. Šenkeřík (Divíšek), 17. Půlpán (Petruška).

V minulém kole Medvědi inkasovali pět branek od Kadaně

Na severu Čech Medvědi nevstoupili do zápasu se Sportovním klubem vůbec dobře a jíž od prvních minut prohrávali o dvě branky. Domácí poslal do vedení Ton ve čtvrté minutě zápasu a o dvě minuty později ho napodobil Gajovský. Dvougólové vedení Kadani vydrželo do třetí třetiny, kdy se domácí prosadili ještě třikrát a nad Medvědy dokázali vyhrát 5:0. Beroun navíc nedokázal vstřelit ani jednu branku a z Kadaně odjel s vysokou prohrou.

Kanadské bodování týmu vede Jakub Marek, který na svém kontě má deset branek a stejný počet asistencí. Dvacet bodů si připsal i Zbyněk Hrdel, ten se však prosadil pouze šestkrát, ale přidal 14 přesných nahrávek. Brankářskou jedničkou týmu je Juraj Šimboch, který se do brankoviště postavil ve 34 zápasech s úspěšnosti zákroků přes 92% a průměrem 3,25 inkasované branky na utkání.

Sestava Medvědů v minulém kole:

Šimboch (Mastík) – Jebavý, Růžička, Špelda, Sklenička, Kučný, Chalupa, Gutwald – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, Petruška – A.Půlpán, Kubeš, Hrouda – T.Půlpán, Malý