7. 2. 2014 | Alexandr Stys

Souboj sousedů v tabulce, do Litoměřic dorazí Havířov

Souboj šestého se sedmým je na programu sobotního kola druhé nejvyšší hokejové soutěže. Nováček z Havířova si už zajistil zcela určitě vyřazovací boje a je otázkou z jaké pozice play-off zahájí. To samé platí pro domácí Litoměřice, které se zatím pohybují na šestém místě s bodovou ztrátou na pátou Třebíč. Oba celky v minulém kole vyhráli, a pokud se podíváme na letošní vzájemnou bilanci obou týmu, tak ta hovoří jasně vždy ve prospěch domácího celku. Zápas mezi Stadionem a Azetem se hraje v sobotu 8. února od 17:00.

Tři vzájemné zápasy, tři výhry domácího týmu

Litoměřice se s Havířovem letos potkaly poprvé v 1. lize. Ze tří vzájemných duelů vždy odešel jako vítěz domácí celek. První utkání na ledě Havířova lépe začali hosté, ale domácí poté předvedli perfektní zvrat a čtyřmi góly sestřelili Severočechy. Odveta na ledě Kalich Areny byla pro změnu v režii Kališníků, kteří opět vstoupili do zápasu dobře, soupeři se poté podařilo sice srovnat, ale sprška čtyř gólů ze strany domácích nakonec rozhodla o výhře Litoměřic 5:2. Úspěšný vstup do zápasu předvedli Kališníci i v prozatím posledním vzájemném utkání s Havířovem. Na branku Husáka však Azet dokázal odpovědět třemi zásahy a opět si připsal tři body za domácí výhru.

AZ Havířov – HC Stadion Litoměřice 4:1

Branky a nahrávky: 3. Klimša (Koma, Graca), 13. Kolařík (Říčka, Graca), 36. Škumát (Roupec, Marosz), 54. Sztefek (Němec, Vosátko) – 2. Rubeš (Čermák, Švagrovský).

HC Stadion Litoměřice – AZ Havířov 5:2

Branky a nahrávky: 2. Čermák (Chabada), 34. Humphries (Chabada, Čermák), 46. Rubeš (Suja, Drábek), 50. Rubeš (Bahenský, Čermák), 52. Žovinec (Chabada, Humphries) – 31. J. Daneček (Klimíček, Punčochář), 54. Klimíček (Krisl, J. Daneček).

AZ Havířov – HC Stadion Litoměřice 3:1

Branky a nahrávky: 26. Šlahař (Maruna, Jakúbek), 31. Krisl (Marosz), 51. Kanko (Pechanec, Škumát) – 6. Husák (Hašek, Chlapík).

Havířov sestřelil lídra z Mladé Boleslavi

V domácím prostředí patří Azet mezi nejsilnější týmy 1. ligy. Není tedy divu, že v minulém kole si Havířov vyšlápl i na lídra z Mladé Boleslavi. Středočeši si nedokázali poradit s domácí obranou a brankář Daneček si připsal 31 úspěšných zákroků a vychytanou nulu. Do vedení domácí poslal v 8. minutě zápasu Říčka a jednobrankový náskok si Azet držel až do poloviny třetí třetiny, kdy se prosadil Klimša. V závěru zápasu se z trestného střílení ještě prosadil Maruna a Havířov si před dvěma tisícovkami domácích diváků připsal vítězství 3:0.

Vyrovnané individuální výkony mají za následek, že Azet nemá týmového lídra. Hned sedm hráčů se dostalo přes hranici dvaceti kanadských bodů. To je pro soupeře Havířova nepříliš příjemná zpráva, kterýkoliv z hráčů může v utkání zahrozit. Bodování týmu vede Jan Maruna, díky 15 brankám a 12 nahrávkám. Maruna je zároveň nejlepším střelcem Azetu. O branku méně má na svém kontě David Klimša. Nejvíc asistencí si zatím připsal Jakub Šlahář a to sedmnáct. Brankářskou jedničkou týmu je Lukáš Daneček, který si drží 92% úspěšnost zákroků a průměr 2,71 inkasované branky na zápas.

Sestava Havířova v minulém kole:

Daneček L. – Roupec, Vosátko, Štencel, Krisl, Graca, Punčochář, Deutsch – Daneček J., Říčka, Sztefek – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Kanko, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, Rimmel M.