13. 12. 2013 | Alexandr Stys

Rebelové opět v Kalich Areně

K dalšímu utkání se chystají hokejisté Stadionu Litoměřice. Po výhře na jihu Čech tentokrát na Kališníky čeká další soupeř zvučného jména. Čtvrtý celek z Havlíčkova Brodu přijede do Litoměřic, aby získal tři body a upevnil si postavení v tabulce. Rebelové však v letošní sezóně na Litoměřice příliš neumějí a dvakrát se Severočechy prohráli. Utkání se hraje v sobotu 14. Prosince od 17:00.

Dvě výhry a skóre 11:6. Litoměřice na Rebely umí!

První vzájemný zápas svedl oba soupeře v Kalich Areně. Litoměřice vstoupily do utkání s Rebely velice dobře a již ve 4. minutě slavily první branku. Dolejše překonal Krstev a zařídil domácím rychlé vedení. Svůj náskok Stadion navýšil ke konci první třetiny. Nejprve se prosadil před brankou Rebelů Čermák a po něm i Tomáš Doležal. Za hosty snížil Maliník, ale poté přidali další branky Švagrovský a Krstev a domácí již vedli čtyřbrankovým rozdílem. Na začátku poslední dvacetiminutovky Rebelové opět udeřili, individuální akci předvedl Havel. Poslední gól v utkání si však připsal litoměřický Chlapík a domácí nakonec vyhráli vysoko 6:2.

V havlíčkobrodské Kotlině však zápas měl větší náboj! Litoměřice nevstoupily do utkání dobře a jako první inkasovaly v oslabení. Vyrovnat však dokázal Budínský a začátkem druhé třetiny poslal Kališníky do vedení Bahenský. Poté domácí Rebelové předvedli rychlý zvrat a třemi góly v rozmezí pěti minut zvrátili vývoj utkání ve svůj prospěch. Stadion však nesložil zbraně. Bojovnost se Kališníkům vyplatila a branky Formana, Nováka a druhý zásah Víta Budínského položily Rebely definitivně na lopatky. Stadion tak z Havlíčkova Brodu veze tři vítězné body.

Rebelové jsou v klidu, patří jim čtvrtá příčka

Hokejisté Havlíčkova Brodu se již dávno usadili na čtvrté příčce v tabulce a svojí pozici stále udržují. Na třetí Jihlavu ztrácejí pět a na Litoměřice mají naopak vysoký náskok dvanácti bodů. Tým trenéra Mičky předvádí stabilní výkony. S Havířovem sice Rebelové inkasovali devět branek a prohráli 4:9, ale v domácím utkání si pak následně spravili chuť na Kadani, která z Kotliny odjela se sedmigólovou nadílkou.

Nejproduktivnějším mužem Mičkovy sestavy je Petr Polodna s 30 kanadskými body za 8 branek a 22 nahrávek. O bod méně pak má Lukáš Havel, který ovšem dokázal nastřílet do sítí soupeřů 18 gólů a k tomu přidal 11 asistencí. Kdo se postaví do branky Rebelů proti Litoměřicím není známo. Soupeř disponuje čtyřmi brankáři. Nejvíce startů si připsali Daniel Dolejš a Ondřej Kacetl. Oba gólmani si připsali vysokou procentuální úspěšnost svých zákroků. Dolejš však přestoupil do extraligových Vítkovic a záda Kacetlovi kryje nyní Filip Šindelář a Petr Opršál.

Sestava Rebelů v posledním utkání proti Kadani:

Kacetl (Opršal) – Kolafa, Drtina, Semrád, Vágner, Pohl, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna, Maliník – Dvořáček, Kadlec, Berger – Švihálek, Stach, Rousek – Chlubna, O. Stehlík, Milfait.