19. 11. 2013 | Alexandr Stys

Berounští Medvědi jsou dalším soupeřem Litoměřic

Proti Medvědům nastoupí Stadion ve středu na ledě soupeře. V prvním vzájemném utkání dokázaly Litoměřice Beroun na domácím ledě přehrát vysoko 5:1. Do té doby suverénní tým padl v Kalich Areně po urputném boji až ve třetí třetině. Od té doby Beroun přestal tolik bodovat a momentálně mu patří až osmá příčka. Utkání se hraje ve středu 20. Listopadu od 18:00.

Litoměřice zkrotily Medvědy v poslední třetině

Do té doby jednou poražený tým berounských Medvědů si přijel do Kalich Areny pro body, domácí Kališníci však byli proti . Litoměřice šly rychle do vedení ve 2. minutě, když dokázaly využít přesilovou hru. Medvědi hned na to dokázali odpovědět také brankou v početní výhodě a po první třetině platil nerozhodný stav. Ve druhé části měl Beroun šanci prosadit se ve dvojnásobné přesilovce, ale Litoměřice s přehledem oslabení ubránily a brankou ve vlastním oslabení poslal domácí do vedení Miroslav Forman. Dvoubrankový náskok zařídil další brankou v početní výhodě Martin Novák hned na úvod třetí třetiny. Litoměřice poté přidaly další dva zásahy a Medvědi odjeli z Kalich Areny s vysokou porážkou 5:1.

Po úspěšné první čtvrtině soutěže přišel strmý pád

Medvědi dokázali vyhrát v devíti utkáních z úvodních deseti a patřila jim první příčka v soutěži. Poté Beroun prohrál v Litoměřicích a rázem výkonnostní forma byla pryč. Počínaje porážkou na severu Čech Medvědi prohráli pět utkání v řadě. Poté Medvědi na domácím ledě dokázali přehrát Ústecké Lvy a zdálo se, že mužstvo Petra Nováka dokáže opět najet na vítěznou vlnu. Od výhru proti Slovanu Beroun opět pokračuje v mizérii a momentálně série proher je na čísle sedm. Již sedm utkání v řadě si Medvědi nepřipsali ani jeden bod a z první příčky rázem spadli na osmé místo.

Na Litoměřice s trojicí kladenských posil

Na nepříznivou formu Medvědů vedení klubu zareagovalo posílením hráčského kádru. Z extraligového Kladna přichází do Berouna trojice Kuchler, Eberle a Gutwald. Všichni tři hráči přicházejí na hostování. Nejproduktivnějším hráčem Medvědů je Zdeněk Kubica. Ve dvaceti utkáních si připsal devět branek a čtyři asistence.

Největší sílu týmu představuje brankář Medvědů Juraj Šimboch. Nadějný slovenský brankář, který u Středočechů působí na hostování z Třince. V sedmnácti utkáních, ve kterých se postavil do brankoviště Medvědů si Šimboch připsal 93% úspěšnost zákroků a průměr 2,67 inkasované branky na utkání.

Sestava Medvědů v minulém kole:

Cikánek (Mastík) – Jebavý, Šenkeřík, Kužel, Benovič, Gutwald, Chalupa, Sklenička – Marek, Kubica, Stránský – Divíšek, Hrdel, Ondráček – Pulpán A., Stromko, Kubeš – Pulpán T., Babka, M