27. 9. 2013 | Michal Sabó

Litoměřice svedou souboj o čtvrté místo s Rebely

Litoměřice i Havlíčkův Brod mají po pěti kolech shodný počet deseti bodů. V utkání šestého kola letošního ročníku první ligy tak přinese souboj o důležité body pro udržení v horních patrech tabulky. Které mužstvo bude po zápase slavit? Vše se dozvíte, pokud dorazíte v sobotu 28.9. v 17:00 do ochozů litoměřické Kalich Areny nebo k tradičnímu online přenosu.

Stadion jde do šestého kola povzbuzen dvěma triumfy nad celky Olomouce a Českých Budějovic, které odsunul na šesté a sedmé místo tabulky. Na tyto výsledky se bude družina trenérů Doležala s Tvrzníkem snažit navázat také proti Rebelům.

Ti v zápasech čtvrtého a pátého kola porazili 4:2 Šumperk a 5:2 Kadaň. Napravili tak předchozí bodové ztráty s nováčkem z Havířova a z domácího derby s Třebíčí.

V jejich středu je opět výraznou postavou mladý brankář Daniel Dolejš. Jednička týmu z Vysočiny si drží po pěti odchytaných duelech průměr pod dvě branky na zápas, v souboji s Motorem navíc vychytal čisté konto.

Na čele havlíčkobrodského bodování je hned pětice hráčů se čtyřmi body. Vedle útočníků Dvořáčka, Endála, Polodny a Rytnauera je to také obránce Karol Korím, který svým spoluhráčům v přední linii připravil již čtyři přesné gólové přihrávky.

Litoměřickou produktivitu táhné hráč, jehož minulost je spojena právě s mužstvem z Kotliny. Miloslav Čermák si po pěti kolech dokonce drží průměr více než jedné branky na zápas. S bilancí šest branek a dvě přihrávky je nejproduktivnějším hráčem Severočechů a zároveň se drží mezi nejvíce bodujícími hráči celé soutěže.