5. 9. 2013 | Michal Sabó

Stadion se dočkal několika zkušených posil

Těsně před posledním přípravným zápasem na nový ročník první ligy posílila litoměřické mužstvo některá známá jména. Posílení doznala zejména obrana, kde jsou nyní dokonce reprezentační zkušenosti. Do útoku pak přichází nadějné mládí a několik sezón v zámoří.

Jan Lukáš se již v litoměřickém dresu objevil v některých přípravných zápasech a právě tento brankář Lva Praha má vyřízeny střídavé starty do Litoměřic. Stejně na tom je i jeho spoluhráč v dresu českého účastníka KHL, Jakub Matai. Sparťanští útočníci Dominik Simon a Martin Procházka budou v klubu působit formou střídavých startů, dočkáme se tedy i jejich účasti v zápasech.

V zápase s Drážďany si premiéru s kalichem na prsou odbyli Angel Krstev a Jakub Šulc. TIto zkušení obránci mají dohromady přes pět stovek extraligových startů a měli by být výrazným vyztužením litoměřické defenzívy. U Krsteva je předpoklad, že týmu vypomůže pouze v prvních zápasech, kdy budou chybět zranění obránci Jakub Evan a Václav Drábek.

Stejně je tomu také u forvarda Petera Jánského, který by měl zahájit letošní ročník v litoměřickém dresu v útoku s Chabadou a Čermákem.

Poslední posilou je David Švagrovský. Tento téměř dvoumetrový a metrák vážící útočník má v tuto chvíli zdravotní problémy, ovšem poté by měl v Litoměřicích absolvovat celou sezónu. Hráč, který dělal své první hokejové krůčky na Spartě, strávil také pět sezón v zámoří. Po svém návratu prošel Spartou, Benátkami, Kometou Brno, Berounem, Slavií, Pardubicemi a naposledy Hradcem Králové.