18. 12. 2012 | Alexandr Stys

Šumperští Draci se opět představí v Kalich Areně

Litoměřické hokejisty čeká poslední domácí utkání před vánočními svátky, ve středu se utkají se šumperskými Draky. Obě mužstva mají nasbíráno po 4O bodech a díky lepšímu skóre jsou Litoměřice o příčku výše. Šumperk vyměnil hlavního trenéra a je možné, že na sever Čech přijede hrát s úplně jinou taktikou než doposud. Utkání bude mít i charitativní nádech, protože diváci mohou na utkání přinést plyšové hračky, které po vstřelení první domácí branky naházejí na ledovou plochu.

Na lavičce Draků skončil Radek Kučera v roli hlavního trenéra. Jeho místo zaujal Zdeněk Moták, muž který působil v roli asistenta v extraligových Vítkovicích. Kučera z týmu však nezmizí, bude dále působit jako asistent. Nové trenérské duo povede poprvé Šumperk v zítřejším utkání proti Stadionu. Šumperk předvádí střídavé výkony, z posledních čtyř utkání dvakrát vyhrál a rovněž tak prohrál. Soupeřem Draků v minulém ligovém kole byl Most. Šumperk šel do vedení zásluhou Hlinky a o chvíli později se trefil Meidl. Hostům se podařilo snížit zásluhou Heřmana, ale dvougólový náskok Drakům vrátil zpět Vrdlovec. Do konce třetiny ještě stačil snížit Martin Frolík a v posledním dění dokázal Most skóre srovnat. V prodloužení však gól nepadl, a tak se utkání rozhodovalo až na samostatné nájezdy. V něm uspěl Hulva a Draci si tak připsali bonusový bod.

Tabulku produktivity vede Daniel Vrdlovec, který už stihl nasbírat 24 kanadských bodů za 10 branek a 14 asistencí. Vrdlovec je hráčem pražské Slávie a v Šumperku je pouze na hostování. Vrdlovce bodově dohání Karel Plášek (9G+11A) nejzkušenější muž šumperské sestavy. Mezi obránci vyniká Aleš Holík, který je známý svojí tvrdou střelou od modré čáry. V této sezóně už stihl vstřelit 9 branek a jedenáctkrát se podílel na brance asistenci. V brankovišti je jasnou jedničkou Tomáš Štůrala. Letos odchytal 28 utkání s průměrem 3,41 inkasovaných branek na zápas a úspěšností 89% zákroků.

Litoměřice v posledním těžkém utkání na ledě Královských lvů opět neuspěly. Stadion nevstoupil do utkání dobře, již po půlminutě Přikryl inkasoval z hole Moskala. Druhý zásah Kralovští lvi přidali o dvě minuty později, při návratu z trestné lavice se dostal do úniku Šagát a nedal litoměřickému brankáři šanci. Zásluhou Cingela se Stadion dostal na dostřel, ale Brož ve druhé třetině zařídil domácím opět dvoubrankové vedení. Začátkem třetího dějství Litoměřice překvapily rychlou brankou, Rudovský vymetl růžek Čechovy branky. Vyrovnání už nepřišlo a Hradec si připsal hubenou domácí výhru 3:2.

Na vzájemné zápasy je to letos mezi Stadionem a Draky 1:1. V prvním utkání Litoměřice zvítězily na domácím ledě 3:0. Vítězství Stadionu načal Hašek a po něm se trefil Lapšanský. O třetí zásah se postaral Pavel Mrňa a Sedláček si navíc připsal čisté konto. Ve druhém utkání Šumperk odčinil porážku Severočechům a na domácím ledě zvítězil 3:1. Jediným střelcem Litoměřic byl Rudovský a Kališníci odjeli ze Šumperka s prázdnou.

Sestava Draků v posledním ligovém kole:

Štůrala - Novotný, Holík, Pastor, Suchý, Kovář L., Sedlák, Gewiese - Plášek, Podešva, Finsterle - Červenka, Hlinka, Haas - Vrdlovec, Hulva, Brunec - Meidl, Skoumal, Cink