21. 10. 2012 | Martin Pešout

Boleslav má tým osobností, tvrdí Sacha Treille

L I T O M Ě Ř I C E - Zatím dva zápasy po příchodu ze Sparty odehrál francouzský reprezentant Sacha Treille v Litoměřicích. Po úspěšném utkání s Olomoucí se domácím fanouškům představil i proti vedoucí Mladé Boleslavi. Tentokrát však Severočeši těsně prohráli 1:2.

Sacha Treille zaznamenal v minulém kole velmi úspěšný zápas proti Olomouci. Litoměřice zvítězily 5:3 a francouzský forvard si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence. Tentokrát ve víkendovém utkání s Mladou Boleslaví nebodoval a možná i proto domácí nezískali proti lídrovi první ligy ani bod.

„Myslím, že to byl skutečně dobrý a těžký zápas. Hrálo se ve vysokém tempu a rychlosti. Jen škoda, že jsme těsně prohráli. V závěru utkání jsme měli několik velkých šancí, ale nedokázali jsme vyrovnat,“ lituje Treille sobotní porážky.

Mladá Boleslav vyhrála dvanáct zápasů v řadě a přes měsíc nepoznala hořkost porážky. Proti Litoměřicím se ale tentokrát nadřela. „Mladá Boleslav je první v tabulce a svou kvalitu potvrdila. Má dobré hráče a není snadné se proti nim prosadit. V týmu má i několik osobností. Významnými hokejisty jsou David Výborný nebo Milan Toman,“ říká bývalý hráč Sparty.

Treille se s Mladou Boleslaví střetával v minulosti v rámci extraligových bojů nejprve v dresu Kladna a poté Sparty. Nyní se se Středočechy střetl v rámci první ligy. „Ano, hrával jsem proti ní v extralize, znám tento tým. Ale nyní mají jiné hráče, takže se to nedá příliš srovnávat,“ hodnotí pětadvacetiletý útočník.

Jakým způsobem se Treille dostal ze Sparty do Litoměřic, útočník příliš komentovat nechtěl. „Jakou formou tady působím nevím a k tématu Sparty nemám co říct,“ odvětil na adresu pražského klubu, ve kterém nečekaně skončil.

Na adresu pětinásobného účastníka mistrovství světa se vyjádřil i trenér Daniel Tvrzník. „V minulých zápasech za nás nehrál, protože se potýkal se zraněním. Nyní je u nás platným hráčem, ale pravděpodobně u nás dlouho nevydrží. Má u nás ze Sparty vyřízené měsíční hostování. Ale po listopadové reprezentační přestávce zamíří pravděpodobně někam jinam,“ prozradil trenér.