13. 8. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice čeká série venkovních zápasů – první na řadě je Beroun

Stadion čeká další přípravný zápas venku, tentokrát Litoměřice prověří tým berounských Medvědů. Soupeř pro Kališníky velmi známý zatím odehrál tři přípravná utkání, ale ani jednou neodešel z ledu s vítězstvím. Utkání se hraje v úterý 14.8 od 17:30.

Čtyři zápasy, čtyři výhry, to je prozatímní bilance litoměřického celku. Stadion si postupně poradil se Spartou, Kadaní, Děčínem a také Soligorskem. Trenéři Vrzal a Tvrzník stále točí sestavou a hledají finální podobu kádru. Ve druhé polovině měsíce srpna se mají k týmu připojit další posily. Příprava se zatím daří nové posile Matúši Paločkovi, který si ve třech zápasech připsal šest bodů za čtyři góly a dvě asistence. Do sestavy se už také zapojil Martin Novák, kterého na začátku přípravy trápila bolest třísel. Obranu doplnil litoměřický odchovanec Milan Toman, výrazná posila defenzivních řad.

Berounští Medvědí zahájili přípravu na domácím ledě dvojzápasem s týmem Ariada-Akpars Volzhsk, který je farmou týmu Ak Bars Kazaň působícím v KHL. V prvním utkání Beroun remizoval 1:1, ale v odvetě si ruský celek připsal vysokou výhru 6:2. Dalším soupeřem Medvědů byly Benátky, tedy souboj dvou prvoligových týmů, ale ani u řeky Jizery Beroun nebyl úspěšný a prohrál 1:2.

Sestava Medvědů v minulém utkání proti Benátkam:

Kudela - Hertl, Martinec, Kořínek, Hucl, Malý, Pour, Vrba - Palaščák, Hošťálek, Csanyi, Drda, Bárta, Videlka, Sumerauer, Milfait, Křišťan, Trojan