8. 8. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice poprvé venku, druholigový Děčín vyzve Stadion

Litoměřice čeká v přípravě první venkovní utkání v Děčíně. Svěřenci trenérů Vrzala a Tvrzníka ve třetím přípravném zápase změří síly se soupeřem z druhé ligy. Prozatímní bilance Kališníků v přípravě je vítězná.

Dvě utkání, dvě výhry, to je zatím výsledek přípravy litoměřického Stadionu. Po výhře nad Spartou si Litoměřice připsaly včera i druhou výhru nad Kadani. Soupeř sice v utkání rychlé vedl o dvě branky, ale domácím se podařilo skóre do první přestávky zkorigovat ve svůj prospěch. V dalších dvou třetinách jsme viděli brankovou přetahovanou na obou stranách, a tak utkání po základní době skončilo nerozhodně 5:5. Na řadu přišly nájezdy a v nich přišel excelentní blafák Petra Šinágla a tři vychytané nájezdy Petra Přikryla, Stadion zvítězil 6:5.

Trenéři Vrzal s Tvrzníkem mají prozatím široký kádr hráčů, do obou utkání nastoupily rozdílné formace. Proti Kadani dostali volno Hašek, Rudovský či Novák, na jejich místě se prezentovali junioři litoměřického celku. Očekává se tedy, že do Děčína odcestuje také značně omlazený výběr.

Děčín bude v nadcházejícím ročníku opět bojovat v 2.NHL-Západ, v loňské úspěšné sezóně, kdy mužstvo došlo až do finále Západní skupiny a podlehlo Klášterci n. Ohří těsně 3:2 na zápasy budou chtít děčínští navázat na stejné, ne-li lepší výkony. První přípravné utkání sehrají až dnes, proti týmu Shakhtyor Soligorsk , který také bude soupeřem Litoměřic v pátečním zápase. Mezi největší tahouny v loňské sezóně patřili bezpochyby Michal Oliverius, Lukáš Zika či Jan Filipovský.

Utkání se hraje ve čtvrtek 9.8 na Zimním stadionu v Děčíně od 18:00.