Dnes | Filip Hulín

Čtvrtý zápas v sedmi dnech. Stadion přivítá Jihlavu

Zápasy nadále pokračují v rychlém sledu a kališníky čeká další domácí zápas. Tentokrát do Kalich Areny zavítá Jihlava, která se po špatném vstupu do sezony postupně zvedá a vystoupala už na sedmou příčku tabulky. Stadion dokázal vyhrát první vzájemný zápas sezony, porazí Duklu znovu?

Porovnání týmů


5. místo (22 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (20 bodů)
34:28
Skóre
37:41
Filip Kuťák (3+7)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Harkabus (5+7)
Jan Bernovský (7 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Harkabus (5 gólů)
Karel Klikorka (1+6)
Nejproduktivnější obránce
Filip Dundáček (3+4)
Martin Michajlov
(93,75 %)
Tomáš Volevecký
(91,35 %)
Úspěšnost brankářů
Adam Beran
(88,77 %)
Maksim Zhukov
(85,95 %)
Sokolov - Litoměřice 2:1
Poslední utkání
Jihlava - Přerov 2:1pp

Jihlava nezačala sezonu vůbec dobře a v úvodních osmi zápasech zapsala pět proher. Nyní už však najela na vítěznou vlnu a vyhrála čtyři utkání z pěti, když porazila Porubu, Třebíč, Prostějov a naposledy Přerov. Vystoupala tak už na sedmou příčku tabulky.

Dukla má velký problém s defenzivou. Inkasovala totiž 41 gólů, což je druhé nejvyšší číslo v lize. Ani oba brankáři zatím nezažívají povedený ročník. Velká předsezonní posila Maksim Zhukov má úspěšnost pod 86 %. Jeho kolega Adam Beran je na tom sice o trochu lépe, ale ani jeho úspěšnost zákroků nedosahuje 89 %.

Středeční soupeř Litoměřic má velký problém i se speciálními týmy. Úspěšnost využití přesilovek má 15 % a ubrání přibližně každé čtvrté oslabení soupeře. Je také druhým nejtrestanějším týmem ligy.

Nejproduktivnějším hráčem je fantom loňského play-off Tomáš Harkabus, který zaznamenal pět gólů a sedm nahrávek. Deset bodů získali Richard Cachnín, Tomáš Havránek a nestárnoucí Tomáš Čachotský. Mezi obránci zatím dominuje Filip Dundáček se sedmi body.

Stadion se s Duklou utkal ve druhém kole letošního ročníku Maxa ligy v jihlavském azylu v Pelhřimově zvítězil 5:2, když se dvakrát prosadil Riku Sihvonen a po jednom gólu přidali Filip Kuťák, Tomáš Vildumetz a Kale Costa.

Autogramiáda kapitána Jiřího Jebavého

V rámci doprovodného programu k utkání Litoměřic s Jihlavou se můžete těšit na autogramiádu kapitána Jiřího Jebavého. Ta proběhne během přestávky mezi 2. a 3. třetinou na ochozu Kalich Areny.

Jak sledovat?

Utkání začíná ve středu 23. října v 17:30. Pokud se ale na stadion nedostanete, můžete využít textový přenos na portálu onlajny.com, stream nabídne HokejkaTV. Vstupenky jsou stále v prodeji v online předprodeji, ale dají se pořídit i na místě hodinu před začátkem utkání.

Foto: Barbora Stránská