18. 10. 2024 | Kateřina Kubatková

Kališníci zaútočí na Eden, čeká je tvrdý boj

Kališníci se v sobotu 19. října vydají do pražského Edenu, kde se utkají s domácí Slavií. Pražané jsou v tabulce třetí, ale s náskokem pouhého bodu na Litoměřice. Utkání bude speciální nejen pro několik hráčů, kteří mají zkušenosti z obou týmů, ale také například pro trenéra Daniela Tvrzníka. Zápas startuje v 15:00.

Porovnání týmů


3. místo (22 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (21 bodů)
35:30
Skóre
30:22
Roman Přikryl (0+11)
Nejproduktivnější hráč
Filip Kuťák (3+6)
Matěj Beran (6 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Bernovský (5 gólů)
Jan Holý (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (1+5)
Paavo Hölsä
(89,94 %)
Oldřich Cichoň
(90,79 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Michajlov
(94,54 %)
Tomáš Volevecký
(91,57 %)
Třebíč - Slavia 1:3
Poslední utkání
Litoměřice - Chomutov 3:2

Slavia je nejofenzivnějším týmem Maxa ligy. Na branku soupeře vyšle v průměru na zápas více než 31 projektilů, takový počet má už jen Jihlava. Rozhodovat by mohly speciální formace, Pražané mají nejhorší oslabení ze všech týmů, kališníci jsou v početních výhodách i oslabeních lídrem tabulky.

Produktivitě sešívaných vládnou hráči, kteří mají zkušenosti i z Litoměřic. Lídrem kanadského bodování týmu z hlavního města je Roman Přikryl, který s jedenácti body ale stále čeká na první letošní trefu. Střeleckou formu má ale útočník Matěj Beran. Nejproduktivnějším obráncem a zároveň kapitánem mužstva je Jan Holý.

Před letošní sezonou přišli do Litoměřic ze Slavie hned dva hráči. Jde o obránce Dušana Žovince a brankáře Tomáše Voleveckého. Zkušenosti s domácími zápasy v Edenu má ale i druhý kališnický gólman Martin Michajlov.

Naopak na druhé straně se může mezi třemi tyčemi objevit Oldřich Cichoň, který v loňském ročníku působil pod Radobýlem. Musíme také zmínit trenéra Daniela Tvrzníka, který část loňské sezony byl hlavním lodivodem Pražanů.

Sešívaní jedou na čtyřzápasové vítězné vlně. Nejcennějším skalpem posledních dní je asi jejich vítězství 5:3 nad Vsetínem. Naposledy vyjeli do Moravských Budějovic, kde sice museli dotahovat jednobrankové manko, ale nakonec se vrátili s třemi body.

Na možnou otočku ve skóre si budou muset dát kališníci pozor. Zatímco Stadion v osmi střetnutích vstřelil první branku, Slavii se to povedlo pouze třikrát, přesto má na kontě osm výher.

Jak sledovat?

Utkání v Edenu začíná v sobotu 19. října v 15:00. Pokud se nechystáte s litoměřickými fanoušky na výjezd, můžete využít textový přenos na portálu Onlajny.com, stream nabídne HokejkaTV.

Foto: Jan Beneš