15. 10. 2024 | Filip Hulín

Severočeská bitva je zpět! Stadion se utká s posledním Chomutovem

Kališníci ve 12. kole Maxa ligy přivítají Chomutov. Piráti po svém postupu zpět do první ligy zatím nezažívají povedenou sezonu, jsou poslední v tabulce a na venkovních kluzištích ještě nevyhráli. Potopí kališníci pirátskou loď?

Porovnání týmů


5. místo (18 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (6 bodů)
27:20
Skóre
19:36
Filip Kuťák (3+5)
Nejproduktivnější hráč
František Lukeš (2+5)
Riku Sihvonen, Filip Kuťák, Kale Costa,
Jan Bernovský, Tomáš Vildumetz
(všichni 3 góly)
Nejlepší střelec
Martin Tůma, Jiří Fronk
(oba 3 góly)
Karel Klikorka (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Filip Eliáš, Patrik Kadeřávek,
Vojtěch Husinecký (všichni 0+3)
Martin Michajlov (94,54 %)
Tomáš Volevecký (90,74 %)
Úspěšnost brankářů
Pavel Jekel (88,98 %)
Michael Petrásek (90,91 %)
Zlín - Litoměřice 2:1
Poslední utkání
Chomutov - Kolín 0:3

Piráti v posledních letech zažili krušné časy. Po finančních problémech spadli až do krajské ligy, ze které však hned ve druhém roce postoupili do druhé ligy. Postup zpět do první ligy se jim povedl loni, kdy ve finále porazili Havířov.

Chomutov nezačal letošní ročník Maxa ligy dobře a nachází se na posledním místě tabulky s pouhými šesti body. Staronový účastník první ligy odehrál už sedm zápasů na venkovních kluzištích, kde ještě nezapsal výhru.

Piráti mají nejhorší defenzivu, druhou nejhorší ofenzivu v lize a také soupeři proti nim vyšlou nejvíce střeleckých pokusů. Ani speciální týmy na tom nejsou dobře. Průměrně využijí pod patnáct procent přesilovek a ubrání necelých devětasedmdesát procent oslabení.

Tým táhnou dvě nestárnoucí legendy českého hokeje. Dvaačtyřicetiletý František Lukeš je dokonce nejproduktivnějším hráčem týmu, a ještě o čtyři roky starší Viktor Hübl má na svém kontě pět bodů.

Poslední vzájemný soutěžní zápas se odehrál před 1687 dny v Chomutově a domácí zvítězili 4:2. Tento duel si ze současného kádru Stadionu pamatují Jiří Jebavý, Karel Klikorka a Dušan Žovinec, který hrál v dresu Pirátů. Speciální utkání to bude pro Tomáše Vildumetze, který v Chomutově začal letošní sezonu, ale kontrakt si nevybojoval a nyní patří mezi nejproduktivnější kališníky.

Jak sledovat?

Utkání začíná ve středu 16. října v 17:30. Jelikož se do Kalich Areny chystá početná skupina fanoušků hostů, budou kališníci Vaši podporu potřebovat víc, než kdy jindy. Pokud se ale na stadion přece jen nedostanete, můžete využít textový přenos na portálu onlajny.com, stream nabídne HokejkaTV. Vstupenky jsou stále v prodeji v online předprodeji, ale dají se pořídit i na místě hodinu před začátkem utkání.

Foto: Roman Dušek