Včera | David Panuška

Stadion čeká jeden z nejtěžších výjezdů. Míří na slavný Lapač

Po dlouhém týdnu a půl míří kališníci na venkovní kluziště a půjde o jeden z nejdelších a zároveň nejtěžších výjezdů v rámci Maxa ligy. Svěřence trenérů Nedvěda a Tvrzníka čeká favorit soutěže ze Vsetína, který je aktuálně na druhém místě druhé nejvyšší soutěže.

Porovnání týmů


2. místo (14 bodů)
Postavení v tabulce
4. místo (12 bodů)
21:18
Skóre
18:15
Luboš Rob (3+7)
Nejproduktivnější hráč
Riku Sihvonen & Filip Kuťák (3+2)
Matěj Stříteský (4 góly)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen & Filip Kuťák (3 góly)
Matěj Stříteský (4+2)
Nejproduktivnější obránce
Dominik Pavlák (1+2)
Santeri Lipiäinen (88,89 %)
Jan Lukáš (93,33 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Michajlov (93,46 %)
Tomáš Volevecký (90,32 %)
Zlín - Vsetín 4:3pp.
Poslední utkání
Litoměřice – Prostějov 3:2

Stadion se poprvé v letošním ročníku představí na ledě obhájce titulu v Maxa lize, který i letos patří mezi největší aspiranty na baráž o extraligu. Valachům se zatím daří i letos a bude naprosto jasným favoritem na zisk tří bodů. Vsetín v šesti duelech ani jednou neprohrál v základní hrací době.

Udržené opory i nové hvězdy

Vsetín udržel Na Lapači Luboše Roba, který je každoročně jednou z největší hvězd, což potvrzuje i letos. S deseti body (3+7) ovládá produktivitu Maxa ligy, ale zkrátka se nedrží ani jeho spoluhráči. O jednu asistenci méně má Pavel Klhůfek a na osmi bodech je Vít Jonák.

Zatím se vyplácí i parádní posila z extraligy, obránce Matěj Stříteský dal již čtyři branky a je nejlepším střelcem týmu. Vsetín v létě posílil také například útočník Tomáš Šmerha (2+1) z Mladé Boleslavi, mezi stálice patří produktivní bek Šimon Jenáček či velezkušený Erik Hrňa.

Vsetín proměnil brankoviště a přivedl například Jana Lukáše, který chytal několik let v extralize. Zatím ovšem stihl jeden zápas, jedničkou je totiž Fin Santeri Lipiäinen, který je ale možná lehce za očekávaním, během šesti duelů má úspěšnost zákroků na hodnotě 88,89 %.

Stadion se pyšní nejlepším oslabením

Litoměřičtí odehráli poslední tři duely na domácím ledě a radovali se ze čtyř bodů, čímž se dostali na čtvrté místo tabulky. Na venkovních kluzištích se sice nepředstavili týden a půl, přesto zatím neprohráli se skóre 7:3. Spoléhat budou i na oslabení, i když se Stadion představí před zatím nejbouřlivější atmosférou.

Defenzíva týmu Jaroslava Nedvěda a Daniela Tvrzníka má zatím úspěšnost oslabení na hodnotě 95,45 % s jedinou inkasovanou branku z 22 oslabení. Kališníci jsou nejlepší v procentuální úspěšnosti i inkasovaných brankách v početní nevýhodě. Vsetín je v počtu přesilovkových tref spíše na dně soutěže.

Poslední vzájemný zápas
Minulá sezóna nabídla tradiční čtyři duely a bylo na co koukat. Fanoušci se zdaleka nenudili, a to především v zápasech na Vsetíně. Valaši totiž vyhráli 8:5 a 6:4, celkové skóre vzájemnch duelů byl 20:15. Stadion vyhrál pouze druhý duel, a to v Litoměřicích poměrem 4:1

42. kolo, 24. ledna 2024
HC Stadion Litoměřice – VHK ROBE Vsetín 2:5 (
0:2, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 34. Ton (TS), 35. Kordule – 18. Jenáček (Hrňa, Holec), 18. Rob (Jonák), 42. Larsen (Kern, Půček), 49. Jonák (Klhůfek, Rob), 58. Machala.
Vyloučení: 6:4. Střely na branku: 30:37 (14:15, 9:13, 7:9).

Jak sledovat?

Utkání 8. kola Maxa ligy můžete již tradičně sledovat na portálu HokejkaTV, textový přenos nabídne web onlajny.com. Duel začíná v 17:00.