1. 10. 2024 | Filip Hulín

Další domácí zápas. Do Kalich Areny míří Prostějov

Stadion čeká další domácí zápas. Tentokrát do Litoměřic míří nevyzpytatelný Prostějov, který přes léto obměnil kádr a start sezony se mu příliš nevydařil, když se momentálně nachází na jedenácté příčce tabulky Maxa ligy. Zaznamenají kališníci první tříbodovou výhru před domácími fanoušky?

Porovnání týmů


7. místo (9 bodů)
Postavení v tabulce
11. místo (6 bodů)
15:13
Skóre
10:16
Riku Sihvonen (3+1)
Nejproduktivnější hráč
Jakub Illéš (2+1)
Riku Sihvonen (3 góly)
Nejlepší střelec
Jakub Illéš (2 góly)
Dominik Pavlák (1+2)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Babka (0+3)
Martin Michajlov (93,16 %)
Tomáš Volevecký (90,32 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Kavan (93,89 %)
Marek Štipčák (82,14 %)
Litoměřice - Frýdek-Místek 2:3
Poslední utkání
Vsetín – Prostějov 5:3

Jak už bývá u Prostějova zvykem, přes léto obměnil téměř celý kádr. Do Zlína zamířili Jaroslav Pavelka a Jan Pohl, loňský nejproduktivnější obránce ligy Tomáš Hanousek odešel na Kladno. Tomáš Drtil a Lukáš Forman skončili ve druhé lize a Martin Pěnčík v Přerově. Hned čtyři hráči z loňského kádru ukončili kariéru, konkrétně jde o Viléma Buriana, Romana Vlacha, Matouše Venkrbce a Jana Marunu. Střelec Zdeněk Doležal si vybojoval místo v Mladé Boleslavi, David Ostřížek posílil Frýdek-Místek a Jiří Fronk Chomutov.

Jestřábi před sezonou zlákali několik zajímavých jmen. Brankář Jan Kavan loni odchytal dvanáct zápasů za Kometu Brno a v Prostějově by měl dostat větší vytížení. Obranu posílili Jan Zdráhal a Jiří Klimíček a do ofenzivy přišli Antonín Honejsek, Radek Pilař, Pavel Jenyš, Jakub Babka, Jan Kučera, Denis Kindl, Václav Karabáček, Mikuláš Jenčovský, Matěj Korčák, David Skuhrovec, Michal Tomeček a Jan Ekrt.

Prostějovští letošní ročník nezačali ideálně. Po šesti odehraných zápasech se nacházejí na jedenáctém místě s šesti body, když zatím porazili pouze Kolín a Pardubice.

Co zatím Jestřáby trápí, to jsou přesilovky. V šesti utkáních měli dvacet tři početních výhod, ale využili pouze dvě, což činí úspěšnost necelých devět procent. Naopak Stadion se řadí mezi nejlepší celky v této disciplíně a průměrně využívá každou čtvrtou.

Kališníky zdobí ubráněná oslabení. Z jednadvaceti převah soupeře neubránili pouze jednu a jsou na tom nejlépe v Maxa lize. Prostějov na tom není o moc hůře a z devatenácti oslabení inkasoval pouze jednou. Loňská vzájemná střetnutí dopadla lépe pro Stadion, který vyhrál tři zápasy ze čtyř.

Jak sledovat?

Pokud se nechystáte na duel 7. kola Maxa ligy, který v Litoměřicích začíná ve středu 2. října v 17:30, tak můžete využít textový přenos na portálu onlajny.com, stream nabídne HokejkaTV. Vstupenky jsou stále v prodeji v online předprodeji, ale dají se pořídit i na místě hodinu před začátkem utkání.

Foto: Jakub Šustr