Dnes | Kateřina Kubatková

Stadion přivítá devátý Frýdek-Místek

Kališníky čeká druhé domácí utkání v řadě. Tentokrát přivítají vzdálený Frýdek-Místek, který aktuálně v tabulce okupuje devátou příčku. Stadion od začátku sezony nebodoval pouze v úvodním duelu se Sokolovem. Rysi mají odehrané o jedno utkání méně a zatím zapsali dvě výhry a dvě prohry. Zápas začíná v Kalich Areně v sobotu 28. září v 17:00.

Porovnání týmů


5. místo (9 bodů)
Postavení v tabulce
9. místo (6 bodů)
13:10
Skóre
10:8
Riku Sihvonen (3+1)
Nejproduktivnější hráč
David Ostřížek (1+2)
Riku Sihvonen (3 góly)
Nejlepší střelec
Michal Ramik ( 2 góly)
Tomáš Tomek a Dominik Pavlák (oba 0+2)
Nejproduktivnější obránce
Filip Haman (1+1)
Martin Michajlov (93,16 %)
Úspěšnost brankářů
Patrik Švančara (96,92 %)
Roman Petrík (93,94 %)
Litoměřice - Poruba 1:2 pp
Poslední utkání
Zlín – Frýdek-Místek 4:1

Kališníci zažili poměrně povedený vstup do sezony. Na úvod sice prohráli s Baníkem, ale poté pokaždé podovali. Naposledy na svém ledě přivítali Porubu, se kterou hráli vyrovnanou partii. V prodloužení o prohře Severočechů rozhodl Wilhelm Westlund.

Rysi vstoupili do zápasového tempa později, jelikož zápas prvního kola se Vsetínem byl kvůli povodním odložený. Sezonu tedy zahájili s Prostějovem, který porazili 3:0. Stejným výsledkem skončilo i následující utkání s Třebíčí. Poté ale přišly dvě prohry, nejprve těsná se Slavií a naposledy podlehli 1:4 zlínským Beranům.

svěřenci trenéra Hrnčára mohou spoléhat především na svého gólmana, vždyť proti nim vystřelí soupeř v průměru na zápas vůbec nejvíckrát. Patrik Švančara je vůbec nejlepším brankářem ligy, odchytal dvě utkání, ve kterých inkasoval pouze jednou. Úspěšnost jeho zákroků je momentálně téměř 97 %.

Kališníci patří k nejofenzivnějším celkům celé Maxa ligy. V utkáních ostřelují soupeřovu branku téměř nejvíce. Nebezpečné jsou také jejích přesilovky, které mají druhé nejlepší z celé ligy.

Jak sledovat?

Pokud se nechystáte na duel 5. kola Maxa ligy, který v Litoměřicích začíná v sobotu 28. září v 17:00, tak můžete využít textový přenos na portálu onlajny.com, stream nabídne ČT Sport Plus. Vstupenky jsou stále v prodeji v online předprodeji, ale dají se pořídit i na místě.