Včera | Klub

Akce Pojď hrát hokej za Stadion přilákala letos 36 dětí

Ve čtvrtek 26. září se v Kalich Areně uskutečnila tradiční náborová akce s názvem Pojď hrát hokej za Stadion. Zábavného odpoledne se zúčastnilo téměř dvakrát více dětí než loni a po ledě prohánělo 36 budoucích hokejistů a hokejistek. "Akce Pojď hrát je zaměřena na to, abychom děti přivedly ke sportu jako takovému. Lední hokej je všestranný sport, náročný na pohybové dovednosti, současně je ale plný zábavy a her," řekl o akci manažer mládeže Ondřej Hříbal.

Ve čtvrtek 26. září se v Kalich areně konala náborová akce s názvem "Pojď hrát hokej za Stadion". Na akci přišlo celkem 36 dětí se svými rodiči. Pro děti byl připravený nejprve program v tělocvičně, kde si s trenéry zahrály několik her. Rodiče si vyslechli přednášku o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu. "Nejprve proběhla registrace na akci, při které děti dostaly drobné dárky, následovala prezentace pro rodiče o působení klubu a hokeji jako takovém. Během prezentace byl pro děti připraven trénink nasuchu ve velké tělocvičně pod vedením kondičního trenéra mládeže a „A“ týmu.", řekl o průběhu akce Ondřej Hříbal.

Poté děti nazuly brusle, helmy a rukavice a šlo se na led. "Hlavní část proběhla na ledové ploše, kde jsme měli pro děti připraveno 6 stanovišť, která byla zaměřena zejména na zábavné hry, ale také na základy bruslařských dovedností. Trénink byl tak určen pro děti, které už mají základy bruslení, ale i pro úplné začátečníky." Kromě trenérů pomáhali potenciálním budoucím kališníkům i hráči A týmu, konkrétně Jan Bernovský, Tomáš Chlubna, Jan Štibingr.

Bruslařské dovednosti mohou děti pilovat na víkendových kurzech bruslení. Ty probíhají každou sobotu a neděli od 8 do 9 hodin. Kurzovné činí 50 Kč. Ti, co nestihli nábor, se mohou k mladým kališníkům připojit i nadále, a to na trénincích přípravky každý čtvrtek od 15:15 do 16:15.

Na fotogalerii z náboru se můžete podívat ZDE.