23. 9. 2024 | Kateřina Kubatková

Junioři a deváťáci váleli, dorost na úvod zaváhal

Minulý týden odstartovaly novou sezonu i tři nejstarší mládežnické kategorie Stadionu. Dorost na úvod těsně nestačil na Kralupy, ale junioři i deváťáci si otevřeli střelnici s Roudnicí. Manažer mládeže Ondřej Hříbal se v rozhovoru vrátil k průběhu přípravy a k tomu, na čem jednotlivé kategorie pracovaly.

Kališnická mládež nastoupila na led na začátku srpna, a ačkoliv Česko zažilo nejteplejší léto v historii, přípravu vysoké teploty extra neovlivnily. „Občas se na ledové ploše objevila mlha, ale tréninkový proces tím narušen nebyl. Skvělou práci v tomto ohledu odvedli ledaři, kteří plochu pokaždé výborně připravili,“ chválil hlavní trenér juniorů.

Jednou z nejdůležitějších činností napříč kategoriemi byla soustředění. „Každá kategorie počínaje čtvrtou třídou absolvovala tradičně soustředění v Kalich Areně, která v tomto ohledu poskytuje skvělé zázemí. Zejména u starších kategorií hraje kemp důležitou roli, stmelí se parta a tým funguje i mimo led. Junioři spolu vyrazili na golf, dorostenci na koupaliště. Týmy měly tréninkový program doplněný o různé hry nebo společenské večery.“

A na čem mladí kališníci nejvíce během léta pracovali? „Zaměření tréninků se u jednotlivých kategorií liší. U dorostu a juniorky jsme se soustředili hlavně na systém hry, taktiku a kondici. Mladší hráči zlepšovali zejména jednotlivé dovednosti,“ řekl manažer litoměřické mládeže.

Junioři

22. 9., 1. kolo HC Stadion Litoměřice - HC Roudnice nad Labem 19:0
Branky Litoměřic: Vozár 3x, Nezbeda 3x, Čellenyuk 3x, Pohořelý 2x, Brava 2x, Zimmermann 2x, Holčák, Hladík, Walter, Míček.

Dorost

21. 9., 1. kolo HC Kralupy nad Vltavou - HC Stadion Litoměřice 4:3
Branky Litoměřic: Nademlejnský 2x, Nádvorský.

9. třída

21. 9., 1. kolo Roudnice nad Labem - HC Stadion Litoměřice 4:13
Branky Litoměřic: Licinberk 3x, Slahučka 2x, Krejčí, Zuna, Sedlák, Kalinin, Voldřichová, Kroupa, Černý, Šťastný.